Moldova și-a păstrat intactă poziția în clasamentul FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa fotbalistică de seniori a Moldovei antrenată de românul Gabi Balint se situează pe locul 84 în clasamentul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), la fel ca luna trecută.

Topul forului internațional este realizat lunar în baza rezultatelor înregistrate de către toate selecționatele lumii. Cel mai bun loc înregistrat vreodată de o echipă selecționată a Moldovei a fost consemnat în urmă cu aproape trei ani, când formația antrenată de Igor Dobrovolski s-a clasat pe locul 37.

Cele cinci adversare ale "tricolorilor" din grupa E preliminară a campionatului European 2012 ocupă următoarele poziții în top: Olanda - locul 2, Suedia - 33, Ungaria - 41, Finlanda -79 și San Marino - 203.

Cele mai mari fluctuații în top le-au înregistrat reprezentativele Qatarului, care a urcat nouă trepte, respectiv selecționata Libanului care a căzut tocmai 14 poziții.

În alcătuirea topului federației internaționale este analizată evoluția a 207 state de pe toate continentele. Pe primele cinci trepte ale clasamentului se situează echipele Spaniei, Olandei, Germaniei, Braziliei şi Argentinei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite