Milsami Orhei „atacă“ Europa prin Caucaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premianta de bronz a campionatului Diviziei Naţionale, va juca în această seară primul său meci internaţional oficial.Orheienii se vor confrunta cu georgienii de la Dinamo Tbilisi pe stadionul „Ivan Paiciadze" din Capitala Georgiei.

Echipa de fotbal Milsami Orhei înregistrează cel mai semnificativ progres din ultimii ani în fotbalul moldovenesc. După primul sezon disputat în campionatul naţional, „vulturii" au obţinut dreptul de a evolua în turneul preliminar Europa League graţie locului trei ocupat în campionat.
Discipolii antrenorului român Ştefan Stoica au misiunea de a inaugura actuala stagiune internaţională, urmând să evolueze în această seară pe cea mai renumită arenă georgiană. În cadrul pregătirilor către debutul european, Milsami Orhei s-a pregătit la intensitate maximă, cantonamentul de pregătire de la Orhei fiind completat de meciuri amicale şi transferuri de fotbalişti.
Toate cele patru confruntări s-au disputat pe parcursul a doar zece zile, perioadă în care orheienii au fost activi şi pe piaţa de transferuri. Potrivit site-ului oficial al clubului, în intersezon Milsami a semnat contracte de joc cu mijlocaşul român Adrian Drida (29 de ani) venit de la Politehnica Iaşi. În noul sezon vor evolua de asemenea Petru Leucă şi Ghenadie Ochincă, ambii transferaţi de la Academia UTM Chişinău.

SPANIOLII DIN TBILISI

Vicecampioana Georgiei, Dinamo Tbilisi, a fost fondată în 1926 şi este una dintre cele mai puternice echipe din regiunea Caucazului. Georgienii au un impresionant palmares internaţional, cele mai mari victorii fiind obţinute în campionatul ex-sovietic. Unicul trofeu european obţinut de către dinamovişti este Cupa Cupelor, pe care au cucerit-o în anul 1981, când i-au învins pe germanii de la Carl Zeiss Jena (2-1).
În prezent, formaţia Dinamo nu mai este o echipă de temut ca în anii ‘80 ai secolului trecut, dar este mult mai experimentată decât Milsami. În această vară, tehnicianul spaniol Alex Garcia a fost numit antrenor principal la echipă şi a adus în lot trei conaţionali: mijlocaşii Carles Coto şi Xisco Munoz şi atacantul Albert Yague.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite