"Lupii galbeni" impresionează în Antalya. Dacia Chișinău a învins formația austriacă Rapid Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două înfrângeri consecutive suferite în disputele cu Jemciujina Soci (0-1) și cu austriecii de la SV Ried (1-2), Dacia Chișinău a repurtat a doua victorie din cadrul cantonamentului turcesc.

Programul meciurilor de verificare alcătuit în cadrul cantonamentului de pregătire din Antalya a permis formației chișinăuiene dacia să se răzbune pe fotbalul austriac, după ce fusese învinsă de lidera campionatului din această țară, SV Ried (1-2). Vineri la amiază, Dacia Chișinău s-a confruntat cu o altă echipă din Austria, renumita Rapid Viena. Este interesant faptul că, înaintea disputei cu moldovenii, Rapid obținuse victorii în partidele cu Spartak Moscova și Dinamo București.

Formația chișinăuiană a produs o serie de modificări chiar în toiul cantonamentului și astfel în meciul de vineri nu au fost implicați prea mulți jucători

Vienezii au început foarte reușit și meciul cu Dacia. Deja în minutul trei, portarul Ghenadie Moșneaga a scos balonul din poartă după golul înscris de Katzer (minutul 3).

Moldovenii s-au "aruncat" în atac și au fost foarte activi în jumătatea adversă de careu, însă până la pauză, scorul a rămas intact. Este de remarcat că până în minutul 77, în atacul Rapidului a bifat și renumitul olandez Jan Vennegoor of Hesselink care la sfârșitul verii s-a transferat de la gruparea britanică Hull City. El însă nu s-a remarcat printr-un joc spectaculos la fel ca și o altă vedetă, germanul Steffen Hofman, care în urmă cu zece ani s-a lansat la Bayern Munchen.

După revenirea de la vestiare, dacia a părut mult mai motivată și a lovit decisiv pe parcursul primului sfert de oră a mitanului secund. În minutul 49, debutantul "lupilor", Maxim Mihaliov este faultat în propriul careu și arbitrul dictează penalty. Golgeterul Diviziei Naționale execută impecabil și scorul devine egal, 1-1. Peste numai cinci minute ghanezul Eric Sackey aduce Dacia în avantaj de scor, iar în faza imediat următoare, discipolii lui Igor Dobrovolski pornesc pe contraatac și Oleg Molla stabilește scorul final de 3-1.

Finalul meciului i-a prins în atac pe feroviarii austrieci, însă, jocul disciplinat al Daciei a permis moldovenilor să conserve scorul până la final.

Potrivit site-ului oficial al echipei Rapid Viena, oficialii clubului austriac sunt foarte nemulțumiți că au pierdut în fața moldovenilor și și-au dezamăgit spectatorii. Imediat după meciul cu Dacia, austriecii au revenit acasă.

În următoarea partidă, Dacia se va confrunta cu Dinamo Bucureși, la 2 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite