Liderul halterelor din Republica Moldova, Alexandru Dudoglo a ratat podiumul la campionatul național

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Nisporeni se desfășoară ediția ordinară a campionatului Republicii Moldova la haltere. Vineri, în prima zi a competițiilor, au fost consemnat e o serie de surprise de proporții, câțiva favoriți ratând titlul și chiar podiumul de premiere.

Extrem de modest a evoluat, la categoria de 77 kilograme, chișinăuianul Alexandru Dudoglo, cel mai tânăr participant moldovean la Olimpiada-2008 din Beijing. Campion în această categorie a devenit Andrei Bârca, locul doi a fost ocupat de Alexandru Şpac, iar bronzul i-a revenit lui Nicolae Marinuţă.

Unul din "decanii" de vârstă al probei, bălțeanul Igor Grabucea, de asemenea a fost devansat de un adversar mai puțin experimentat, devenind doar vicecampion. Titlul a revenit sportivului din Cahul, Ion Jubârcă, iar medalia de bronz a câştigat-o Alexandru Ceban.

În concursul de până la 69 kilograme, chișinăuianul Artiom Pipa a deveniut campiona al doilea an consecutive. El a fost urmat pe podium ce concitadinul său Sergiu Cechir și Dumitru Chinlalfî (Comrat).

La feminin, nu au fost consemnate răsturnări ierarhice. Vicecampioana europeană din anul 2009, Cristina Iovu a devenit campioană, Ecaterina Tretiacov a cucerit argintul, iar Natalia Prişcepa a fost a treia atletă urcată pe podium.

Astăzi competiția de la Nisporeni continuă cu evoluții în alte patru categorii masculine de greutate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite