LUPTE LIBERE Antrenorii moldoveni iar au rămas fără premii. La Ministerul Sportului s-a discutat despre rezultatele Mondialelor de juniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juniorii moldoveni care s-au întors cu medalii de la Mondialele din București au primit prime băneşti de la stat şi federaţie. Profesorii şcolilor sportive au rămas şi de această dată în afara atenţiei, în ciuda faptului că aportul lor la obţinerea distincţiilor este enorm.

Ministerul Tineretului şi Sportului a acordat sume băneşti şi flori celor mai buni luptători din categoria juniori, care au urcat pe podiumul de premiere al Campionatului Mondial din Bucureşti.

Viceministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, a apreciat înalt succesele luptătorilor moldoveni, menţionând că are o simpatie deosebită faţă de lupte, deoarece a vărsat multe sudori pe saltelele sportive.

Vicecampionii mondiali Ion Luchiţa (lupte greco-romane) şi Mariana Eşanu (lupte feminine) vor primi câte 20.000 de lei, iar premianţii de bronz Anatol Buruian (colaborator al Serviciului Grăniceri) şi Maxim Perpeliţă (ambii - lupte libere), vor fi remuneraţi cu câte 14.000 de lei, a anunţat ministrul adjunct. „Aportul ministerului nu se rezumă doar la aceste prime unice, urmând să fie majorate şi bursele lunare până la 4.000 şi 5.000 de lei", a menţionat Bodişteanu, promiţând că la finele anului luptătorii vor avea parte şi de alte surprize financiare.

ANTRENORII ÎŞI REVENDICĂ DREPTURILE

Medaliaţii au fost premiaţi şi de Federaţia de Lupte. Conducătorii acestei instituţii au oferit sportivilor sume de 100 şi 150 de euro, precum şi câte o pereche de ghete de luptă în valoare de 45 de euro fiecare.

Performanţele înregistrate în capitala României au ascuns mai multe imperfecţiuni în activitatea instituţiilor sportive din republică.

Participanţii la întâlnirea cu viceministrul Octavian Bodişteanu au remarcat că distincţii ar fi fost mai multe dacă lotul ar fi completat cu un medic, masor sau psiholog, care ar susţine sportivii.

Constantin Cobâlean din Călăraşi, antrenorul vicecampioanei mondiale Mariana Eşanu, a atras atenţia autorităţilor că dacă sportivii sunt remuneraţi pentru performanţe, antrenorii rămân în afara atenţiei, iar aportul lor la obţinerea distincţiilor este enorm.

68
mii de lei. Aceasta
este suma totală
acordată de stat premianţilor
Campionatului Mondial de Lupte.

"
A vorbi despre
patru medalii mondiale în categoria juniori
este mult mai
simplu decât a le obține pe saltea.
Victor Peicov
Președintele federaţiei

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite