BĂTĂI ÎNTRE FEMEI/ Moldoveanca Mariana Eșanu este din nou Campioană Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premianții categoriei de 59 de kilograme la Europenele de Juniori. Mariana Eșanu (în echipamentul tricolor))
Premianții categoriei de 59 de kilograme la Europenele de Juniori. Mariana Eșanu (în echipamentul tricolor))

Talentata luptătoare din satul Bahu, raionul Călărași, Mariana Eșanu a consemnat o splendidă evoluție în cadrul Campionatelor Europene de lupte din Zrenjanin (Serbia).

Evoluând în categoria de până la 59 de kilograme, discipola antrenorului emerit Constantin Cobâlean a bifat o serie din cinci victorii consecutive și a obținut titlul de campioană europeană printre junioare.

În toate partidele ea a avut nevoie numai de câte două reprize pentru a-şi învinge adversarele. În prima rundă ea a învins-o, cu 6-0, pe Charlotte Skauen (Norvegia), iar în optima s-a confruntat cu bulgăroaica Ahmed Dzhahan, consemnând rezultatul de 7-3. Scorul primei întâlniri, Mariana l-a înregistrat și în sferturi, când s-a confruntat cu luptătoarea iberică, Maria Tereza Rodriguez. În semifinale, atleta din Bahu din nou a învins cu un scor sec (4-0), adversară fiind reprezentanta statului Belarus, Natalia Maslovskaia. Cea mai echilibrată dintre aceste confruntare a fost finala disputată în compania Adelinei Vescan (Franţa), care s-a încheiat cu scorurile 1-1, 1-0.

Orașul sârb Zrenjanin poartă noroc luptătoarei noastre. În urmă cu doi ani, tot aici, Mariana Eșanu devenise campioană continental printre cadete.

Luptătoarea călărășeană nu a fost unica medaliată din țara noastră în concursul feminin al competiției din Serbia.

Ecaterina Țurcanu (categoria de până la 51 kilograme) a intrat în posesia medaliei de bronz. Ea a cucerit distincţia după ce în primul meci i-a cedat campioanei, Petra Olli (Finlanda, 0-1, 6-0, 1-3), iar în recalificări le-a învins pe Nicoleta Chiuhurezu (România, 1-0, 8-0) şi Mariana Bezruka (Ucraina, 1-1, 2-0).

Alte sportive prezente pe salteaua de lupte a Europenelor au evoluat mai slab. Emilia Budeanu (44 kg), Iulia Leorda (48 kg), Maria Gaidău (55 kg) și Maria Iacub (67 kg) au învins în primul meci şi au cedat într-al doilea. Coechipiera lor Elena Ţurcan (51 kg) a cedat în faza inaugurală a campionatului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite