LUPTE FEMININE/ Moldoveanca Iulia Leurdă poate rata Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai bune sportive ale şcolii de lupte feminine din Moldova este tânăra Iulia Leurdă din satul Sagaidac, Cimişlia. De mic copil ea şi-a dorit să câştige pe saltelele de luptă de la cele mai prestigioase competiţii.

A început să practice luptele la şcoala sportivă din centrul raional. După câţiva ani de antrenamente, Iulia a vrut să-şi continue pregătirea la Liceul Internat republican cu profil sportiv, unde se pregătește până astăzi la antrenorul Petru Chiperi, însă părinţii săi aveau venituri foarte mici şi studiile viitoarei campioane erau o adevărată povară pentru ei. Iulia însă nu a renunţat la lupte, sacrificându-şi timpul liber şi multe pasiuni adolescentine, şi a ajuns în topul judo-ului mondial.

POATE RATA PARTICIPAREA LA EUROPENE

Cea mai mare performanţă a sportivei din Sagaidac este titlul de vicecampioană la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret, care au avut loc anul trecut, în Singapore.

Succesul Iuliei de la competiţia multisportivă asiatică l-a impresionat pe omul de afaceri Andrei Balan, care a decis să-i finanţeze deplasările şi să o asigure cu echipamentul necesar pentru antrenamente şi competiţii. Filantropul creşte şi comercializează ciuperci, iar tânăra a devenit imaginea companiei sale.

Participarea sa la următoarea competiţie este însă sub semnul întrebării. La turneul internaţional din Reşiţa (România), moldoveanca a suferit o accidentare gravă şi poate rata Campionatul European. În pofida traumei, Iulia a reuşit să se clasaze pe locul cinci în categoria de greutate de până la 48 de kilograme.

ȘAPTE FETE LA EUROPENE

În afară de Iulia Leurdă, la Campionatul din Serbia vor mai participa: Ecaterina Rusu, Maria Gaidău, Mariana Eșanu, Elena Ţurcan, Mariana Iacub, Emilia Budeanu, toate din localităţi diferite. Mariana Eșanu din Călărași este campioană europeană din 2009.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite