LA MULȚI ANI Lidera rugby-ului feminin din Moldova, Oxana Bunici își serbează ziua de naștere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acum un an, Oxana Bunici și Roman Ciofu au format o familie
Acum un an, Oxana Bunici și Roman Ciofu au format o familie

Sărbătoare mare în familia sportivei Oxana Bunici din satul Mălăești, Orhei. Astăzi, căpitanul naționalei feminine de seniori împlinește frumoasa vârstă de 24 de ani.

Oxana Bunici este o sportivă bună la toate. Tânăra de la Mălăieşti a fost cucerită de mişcare încă din anii de şcoală. „Nu puteam sta locului. Eram o bătăuşă şi-i băgam în sperieţi pe tinerii din sat, chiar şi pe băieţi", mărturiseşte Oxana. Aceste aptitudini de luptătoare i-au îndrumat paşii spre secţia de karate din Orhei. Simultan, fata juca şi pentru echipa de volei din Mălăieşti, care a devenit vicecampioană raională. În kimono, actuala rugbistă a ajuns până la centura galbenă.

În 2003, Oxana a devenit elevă a Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv şi a început să practice canotajul, devenind ulterior membră a lotului naţional. Din 2007, ea studiază la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS), unde a păşit pentru prima dată pe terenul de rugby. Până în 2010, a făcut tocmai trei genuri de sport: canotaj, rugby şi chiar fotbal feminin, jucând pentru echipa Roma Puhăceni.

În urmă cu un an, rugbista de la Mălăieşti a marcat cel mai important eseu din viaţa sa, căsătorindu-se cu şoferul bălţean Roman Ciofu. „E departe de sport, chiar şi acum după un an de la căsătorie, dar mă susţine în toate", afirmă jucătoarea.

La USEFS, Oxana Bunici s-a împrietenit cu baschetbalista Lilia Dolghi, care s-a reprofilat şi ea în fotbalistă şi rugbistă.

Relaţiile amicale cu Lilia, originară din Borogani (Comrat), s-au cimentat când Oxana i-a făcut lipeala prietenei sale din sport cu fratele ei, Gheorghe. Duminică, îndrăgostiţii au spus „da" în faţa altarului.

„Cel mai mare cadou pentru mine în această zi este că sunt acasă cu toți cei dragi", a spus talentata jucătoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite