JUDO Moldoveanul Sergiu Toma s-a clasat pe locul cinci la Grand Slam Tokio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SPORTS.MD Sergiu Toma este singurul judocan moldovean care are șanse reale de a merge la Londra
SPORTS.MD Sergiu Toma este singurul judocan moldovean care are șanse reale de a merge la Londra

Două victorii și o înfrângere a obținut luptătorul din Chișinău, Sergiu Toma la turneul internațional de judo din Japonia, clasându-se pe locul cinci. Competiția din Tokio este un turneu din circuitul mondial de Grand Slam, în care se acumulează puncte pentru participare la Jocurile Olimpice-2012 din Londra.

În categoria de 81 de kilograme au concurat 43 de adversari puternici din toate colțurile lumii. Sportivul nostru l-a învins în primul meci, în doar 17 secunde pe Kalem KIachur din Canada. Mai dificilă a fost a doua luptă cu reprezentantul gazdelor Yuki Haruyama, pe care l-a bătut după aproape trei minute de luptă. Unica înfrângere suferită de Toma l-a costat ratarea unuli loc premiant. El a cedat în fața finalistului turneului, Leandro Guilheiro (Brazilia) și a obținut locul cinci. Învingător în această categorie a devenit Tomohiro Kawakami, care nu a lăsat nici o șansă sud-americanului în meciul final.

VICTOR SCVORȚOV, ELIMINAT DUPĂ PRIMUL MECI

La turneul din capitala niponă a mai participat un sportiv din țara noastră. Studentul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Victor Scvorțov a evoluat în categoria de până la 73 de kilograme. El a fost eliminat din prima rundă, fiind învins de Riki Nakaya (Japonia). Pe podiumul acestei categorii de greutate au urcat doi japonezi, inclusiv Nakaya care a cucerit medalia de bronz. Campion a devenit conaționalul acestuia Hiroyuki Akimoto care l-a învins în finală pe rusul Mansur Isaev.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite