JUDO Moldoveanul Ion Remarenco a învins la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Remarenco a luat aurul la Almatî
Ion Remarenco a luat aurul la Almatî

Selecționata de judo a Republicii Moldova a obținut o singură medalie la Cupa Mondială, turneu care a avut loc în orașul Almatî (Kazahstan). Pe prima treaptă a podiumului a urcat Ion Remarenco.

Aproape 250 de luptători, inclusiv 159 de bărbați și 89 de femei au luptat pentru medaliile ediției din anul curent al Cupei Mondiale, rezervate seniorilor.

Selecționata noastră a fost prezentă la eveniment cu patru judocani în concursul masculin și o singură sportivă la feminin.

Cea mai reușită evoluție din lotul tricolorilor a fost consemnată în categoria de greutate de până la 90 de kilograme. Judocanul din capitală Ion Remarenco a învins în toate cinci partide disputate și a devenit învingător al Cupei Mondiale. El a obținut victorii în fața sportivilor Ciril Grossklaus (Elveția), Cinghiz Mamedov (Kîrgîzstan), Aleksandr Kassacev (Kazahstan), Abdul Omarov (Rusia) și Hurșid Nabiev (Uzbekistan). În total, în categoria sa de greutate au participat 25 de sportivi.

La un pas de o medalie s-a aflat și Mariana Davâdov, participantă în categoria feminină de până la 63 de kilograme. În primele două meciuri, ea le-a depășit pe Kylie Koenig (Australia) și Svetlana Cepurina (Ucraina), iar în lupta pentru bronz Mariana a pierdut în fața italiencei Edwige Gwend.

Ceilalți trei judocani moldoveni prezenți la Cupa Mondială au obținut următoarele rezultate: Victor Scvorțov (locul nouă), Igor Soroca (șapte) și Vladimir Vremea (cinci).

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite