JOCUL MINȚII Învingători în premieră la campionatul de șah al Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Golub şi Gabriela Cazacu au câștigat pentru prima dată în carieră prima ligă a campionatului național de șah.

Dan Golub, student la Academia de Studii Economice din Moldova, a învins în turneul masculin cu un rezultat de 7 puncte din 9 posibile.Gabriela Cazacu este elevă la Liceul "Prometeu", și a obținut întâietatea cu acelaşi rezultat.

"Am avut un start nu prea reuşit, irosind câteva situaţii favorabile victoriilor. Finişul, însă, a fost pe nota zece. Am obţinut, cu excepţia remizei consemnată în partida desfăşurată cu Evgheni Prociuc, tot ce se putea obţine. Fireşte, sînt mulţumit de rezultatul final. Sunt satisfăcut şi de calitatea jocului prestat", a declarat campionul pentru agenția MOLDPRES la finele turneului.

Conform regulamentului, el s-a învrednicit de dreptul să concureze anul viitor în superliga campionatului. "La acest turneu vor fi admişi 12 cei mai buni jucători. În funcţie de situaţia ce va fi în ajunul concursului, s-ar putea să fie admişi în superligă şi premianţii recentului campionat, Serghei Bargan (locul doi) şi Viorel Postolache (locul trei)", a declarat, la finele competiţiei, vicepreşedintele federaţiei naţionale de profil, Ion Solonaru.

În turneul feminin pe locul secund s-a clasat Galina Lesnic, la egalitate de puncte (6) cu ocupanta locului trei, Anastasia Corotcov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite