JOCUL MINȚII Grand-Prix-ul Academiei Naționale de Șah a ajuns la ecuator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toți participanții la Grand-Prix de șah beneficiază de diplome și daruri
Toți participanții la Grand-Prix de șah beneficiază de diplome și daruri

Marele maestru internațional, Viorel Iordăchescu, împreună cu Academia Națională de Șah (ANȘ) pe care o conduce, a demarat un amplu program de atragere a elevilor în concursurile sportive.

ANȘ, de comun acord cu Direcția Educație, Știință, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău au inițiat un turneu din 12 etape cu participarea copiilor care dețin categoria a patra sportivă sau nu au nici o categorie.

Potrivit regulamentului, competiția se dispută în incinta diferitor licee din capitală, în fiecare week-end. Prima rundă a avut loc la 8-9 octombrie, iar etapa finală se va disputa în 23-25 decembrie.

Până în prezent au avut loc șase etape ale acestui Grand-Prix, găzduite de liceele teoretice: „Kiril și Metodi", „Bogdan Petriceicu Hașdeu", „Nikolai Gogol", „Nicolae Iorga", „Ștefan cel Mare" și „Titu Maiorescu".

„Inițial ne așteptam la participarea a unui număr de câte 20 de sportivi la fiecare etapă. Numărul lor însă este mult mai mare, la ultima etapă participând în jur de 80 de tineri șahiști", a spus președindele ANȘ, Viorel Iordăchescu.

Etapa a șasea a turneului va avea loc sâmbătă și duminică la Liceul „Mircea Eliade", iar până atunci, un grandios eveniment șahistic va avea loc la Liceul Teoretic „Academia Copiilor", cu participarea a circa 180 de copii.

Marele maestru internațional, Viorel Iordăchescu, care este și vicepreședinte al federației naționale de profil a menționat în cadrul unei conferințe de presă, că alte două evenimente de amploare vor avea loc în prima jumătate a anului viitor. „Începând din primele zile ale lui 2012, în vacanța de iarnă a elevilor vom desfășura etapa locală a campionatului național de elevi, în acest turneu urmând să fie încadrate toate raioanele țării, urmând să joace șah circa 500 de copii", spune Iordăchescu.

Cele mai puternice echipe și sportivi vor participa ulterior la competițiile republicane, în cadrul cărora va fi stabilit lotul Moldovei care va participa la Mondialul elevilor, programat pentru luna aprilie 2012, la Iași (România).

De asemenea după sărbătorile de iarnă va fi organizat, după o pauză îndelungată, un Masters cu participarea tuturor liderilor jocului minții din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite