Italia - Anglia 4-2: "Squadra Azzurra“ ajunge în semifinale după loviturile de departajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balotelli a făcut spectacol în meciul cu Anglia
Balotelli a făcut spectacol în meciul cu Anglia

A fost primul meci de la EURO 2012 în care nu s-a marcat în timpul regulamentar de joc. Italia a reuşit în cele din urmă să se califice după loviturile de departajare (4-2), dar cu ceva emoţii după ce Montolivo a tras pe lângă poartă şi Anglia era în avantaj.

Ultimul meci din sferturile de finală le-au adus faţă în faţă pe două dintre cele mai puternice echipe de fotbal ale lumii: Italia şi Anglia.
Italia a început meciul mult mai decisă, şi chiar şi în restul partidei a fost echipa care a controlat jocul. Englezii s-au mulţumit să încerce să dea lovitura pe contraatac. Mario Balotelli a fost cel care i-a exasperat pe fanii "sqadrei azzurra" cu cel puţin trei ratări, dar a fost păstrat în teren până la finalul meciului.

În cele două reprize de prelungire cele două echipe păreau mai interesate să nu primească gol, decât să marcheze. Totuşi englezii au avut mare noroc, când la o centrare a lui Diamanti mingea a lovit bara porţii lui Hart.

Ajunşi la penalty-uri, italienii se bazau pe experienţa lui Buffon şi nu s-au înşelat. După ce Montolivo a ratat, a urmat o ratare a Young, iar apoi portarul lui Juventus a apărat penalty-ul decisiv bătut de A. Cole şi trimite Italia în semifinale.
"Squadra azzurra" este aşteptată acolo de Germania lui Joachim Low.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite