Ion Caras, noul selecţioner al Moldovei „Naţionala are nevoie de un lider aşa cum a fost Sandu Spiridon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Executivului Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) l-au desemnat pe Ion Caras în funcţie de antrenor selecţionatei Republicii Moldova la fotbal. Pentru această funcţie au mai concurat Igor Dobrovolschi şi Ion Testimiţeanu.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu pentru candidatura lui Caras au votat 12 din 14 persoane prezente la şedinţă.

La conferinţa de presă care a urmat, noul timonier a declarat că este încântat să revină la timona principalei echipe selecţionate din ţară. „E o provocare pentru mine. Am meditat mai multe zile asupra propunerii de a antrena naţionala şi cred că tricolorii vor evolua la un nivel înalt în preliminariile Cupei Mondiale-2014“, a spus Ion Caras.În viziunea tehnicianului cea mai mare problema la naţională o constituie lipsa unui lider. „Ne lipseşte un jucător precum era Sandu Spiridon care, în anii `90 ştia să tragă echipa după el“, a afirmat Caras.

Noul antrenor principal a precizat de asemenea că secund la naţională va rămâne Ion Testimiţeanu care a activat şi în perioada mandatului fostului timonier, Gabi Balint.

În vârstă de 61 de ani, Ion Caras, a mai condus selecţionata Moldovei în turneul preliminar al Europenelor din 1996, când a reuşit victorii splendide cu Georgia (de două ori) şi Ţara Galilor, într-o grupă în care au mai jucat Germania, Bulgaria şi Albania. În ciclul competiţional următor - Mondialul din 1998, rezultatele tehnicianului Ion Caras au fost mult mai modeste. Moldova nu a acumulat nici un punct, fiind în grupă cu Anglia, Italia, Polonia şi Georgia.

În ultima perioadă Ion Caras a activat în calitate de observator al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal pentru partidele din prima ligă, iar în calitate de antrenor, ultima dată a activat la Nistru Otaci, de la care a plecat  în 2010.

În noua grupă preliminară a Campionatului Mondial din anul 2014, tricolorii se vor confrunta cu Anglia, Polonia, Ucraina, Muntenegru şi San Marino. Prima partidă Moldova o va juca la Chişinău cu Anglia, pe 7 septembrie 2012.

Ion Caras a fost pus în această funcţie după ce fostul selecţioner, românul Gabi Balint, nu şi-a prelungit contractul cu FMF, care a expirat la finele anului 2011.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite