Îmbulzeală de campioni la naţionalele de lupte libere şi greco-romane. Vezi cine sunt învingătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima competiţie de anvergură cu participarea celor mai puternici luptători - Campionatul de seniori al Republicii Moldova, a avut loc în sala Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport.

O serie de campioni naţionali la ambele stiluri de luptă au fost desemnaţi la o serie de categorii în prima zi de întreceri.

Categoria care a suscitat cel mai mare interes din partea multor antrenori a fost cea de până la 55 kilograme în turneul de lupte libere. În finală s-au confruntat doi premianţi ai Europenelor de tineret, Anatol Buruian şi Alexandru Chirtoacă. Finala disputată a relevat clar superioritatea lui Alexandru Chirtoacă. Acesta l-a devansat pe adversar în prima repriză cu scorul 2-0 şi 3-0 în runda a doua, devenind campion. "S-a apărat cu atenţie şi a finalizat tot ce putea fi dus pînă la capăt în acest meci", astfel a comentat meciul pentru MOLDPRES tatăl şi antrenorul campionului, Ilie Chirtoacă.

În alte categorii de greutate au învins: Pavel Negru (60 kg), Vladimir Gotişan (66 de kilograme), Alexandru Burcă (74 kg), Ion Gurmuzachi (84 kg), Nicolae Ciobanu (96 kg) şi Gheorghe Şuşuncov (120 kg).

La categoriile de greutate în concursul de stil greco-roman au învins: Victor Ciobanu (60 de kilograme), Donior Islamov (66 kg), Igor Beşleagă (74 kg), Iurie Malai (84 kg), Mocan (96 kg) şi Anatol Moldovan (120 kg).

La meciurile finale au asistat personalităţi sportive şi din administraţia public, precum viceprim-ministrul Mihai Moldovanu, ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi, invitaţii de onoare ai campionatului, Hadjimurad Magomedov, Aleksandr Lebzeak, ambii campioni olimpici (Federaţia Rusă), dar şi un grup impresionant de premianţi la Europene şi Mondiale din alte genuri de sport.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite