INTERVIU Marina Tauber: Winter Cup, un test de maturitate pentru tinerii jucători de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii de tenis de câmp din Moldova au un program intens la început de an, fiind angrenaţi în diverse activităţi, inclusiv internaţionale. Şefa Federaţiei republicane de tenis, Marina Tauber, a vorbit pentru „Adevărul" despre primele competiţii din 2012.

„Adevărul": Care sunt noutăţile competiţionale ale anului 2012 pentru tenismenii din Moldova?

Marina Tauber: Cei mai talentaţi dintre copiii şi juniorii care practică tenisul în sălile specializate din ţară participă tradiţional la turneele europene cu genericul „Winter Cup", organizate în diferite ţări ale lumii. Dacă anterior la aceste competiţii erau implicate doar categoriile de vârstă de 14 şi 16 ani, acum au fost organizate şi competiţii similare pentru copiii de 12 ani.

Cine ne reprezintă la categoriile de vârstă mică de la „Winter Cup" şi unde au loc meciurile?

Deocamdată s-au disputat doar competiţiile cu participarea celor mai mici jucători. La Ufa (Rusia), selecţionata masculină Under-12 a jucat cu Elveţia şi Serbia şi a pierdut în ambele meciuri cu acelaşi scor de 0-3. Iar fetele au avut o prestaţie mai bună. Pe terenurile din Neudorfl (Austria), echipa noastră a învins Irlanda (2-1), după care a pierdut de la Germania şi Suedia. Sigur că rezultatele înregistrate de echipele noastre sunt modeste, însă experienţa acumulată le poate oferi un plus de maturitate în joc.

Cine va apăra culorile ţării noastre la celelalte turnee din ciclul „Winter Cup"?

Concursurile vor avea loc la finalul acestei săptămâni, la ele urmând să participe alte patru echipe din Moldova. În loturi sunt incluşi liderii actuali din circuitul naţional. La 14 ani feminin vor juca Anastasia Detiuc, Adriana Sosnovschi şi Vlada Medvedcov, iar la masculin vom fi reprezentaţi de Mario Calmâc, Dan-Tudor Baciu şi Cezar Creţu. Selecţionata Under-16 îi va include pe Iana Minasyan, Ana Testemiţeanu şi Daniela Garştea  - la feminin, iar în echipa băieţilor vor evolua Alexandru Rudenco, Maxim Bulat, Iacov Bisir şi Egor Matvievici.

Unde vor avea loc meciurile?

La categoria de vârstă de până la 14 ani, fetele se vor deplasa la Izmir (Turcia), iar băieţii vor juca pe terenurile de tenis din Pecs (Ungaria). Juniorii (Under-16) vor avea deplasări la distanţe mai mari. Selecţionata masculină va juca în Franţa, la Cholet, iar cea feminină va pleca în oraşul ceh Vendryne.
Deplasările presupun şi cheltuieli mari din partea federaţiei.

Cine acordă susţinere echipelor?

Ziarul „Adevărul“ este partenerul media general al federaţiei şi apreciem respectuos această colaborare. Şi fără aportul celorlalţi parteneri participarea la aceste evenimente ar fi fost imposibilă. Vreau să le mulţumesc celor care sprijină permanent sportul alb şi anume, Ministerul Tineretului şi Sportului, compania Dutremol, agenţiile de turism Robinson şi Gulliver, compania Klassica Asigurări, firma de echipament sportiv Boviline şi transportatorul oficial Air Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite