INTERVIU Ion Caras: „Timona naţionalei, o atracţie pentru fiecare antrenor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Caras poate reveni la echipa naţională
Ion Caras poate reveni la echipa naţională

Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) continuă căutările unui nou antrenor pentru selecţionata naţională de seniori. Preşedintele FMF, Pavel Cebanu a menţionat de câteva ori că pledează pentru un antrenor localnic.

Unul din numele vehiculate care ar putea fi succesorul lui Gabi Balint la timona tricolorilor, este cel al lui Ion Caras, primul antrenor din istoria selecţionatei, care a activat în perioada 1991-1997. El a acordat un interviu pentru „Adevărul":

Cum apreciaţi actuala stare de lucruri de la selecţionată?

Sunt un optimist incurabil şi chiar nu cred că viitorul naţionalei are culori gri, aşa cum afirmă mulţi oameni ai fotbalului. Poate am avut o evoluţie mai slabă în anul care se încheie, dar cu certitudine putem mai mult.

După Gabi Balint, naţionala noastră are nevoie acum de un antrenor local sau unul străin?

Balint a fost un fotbalist excepţional, un exemplu pentru mulţi jucători, dar nu tot timpul jucătorii buni devin şi antrenori de succes. Consider că la naţionala Moldovei trebuie să vină un antrenor local, moldovean.

Care dintre experţii moldoveni credeţi că merită funcţia de antrenor principal al selecţionatei?

Există câteva persoane care pot face performanţă cu reprezentativa tricolorilor. Prioritate ar putea avea antrenorii secunzi de la echipele de club din Ucraina şi Rusia. Este vorba despre Alexandru Spiridon (Şahtar Doneţk), Alexandru Maţiura (Rubin Kazan) sau Emil Caras (Kuban Krasnodar).

În 1996, Moldova, cu Ion Caras pe bancă, a jucat un meci cu reprezentativa Angliei. Pe 7 septembrie 2012, vom juca din nou cu formaţia britanică. Nu vreţi să fiţi din nou la timona naţionalei?

Cu certitudine nu ne va fi uşor în preliminariile următoarei Cupe Mondiale. Nu doar Anglia. Nici Polonia sau Ucraina nu sunt echipe slabe. Cât priveşte selecţionata noastră, nu mi-a propus nimeni să revin la timona tricolorilor. Dacă va avea nevoie federaţia de mine, probabil mă vor contacta.

Ar accepta Ion Caras o invitaţie de acest gen din partea FMF?

Orice antrenor care se respectă ar fi tentat să ajungă pe banca tehnică a naţionalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite