Handbalistele de la Olimpus-85 au obținut medalii de bronz la Aktia Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În orașul finalndez Vantaa a avut loc un grandios turneu internațional de handbal, reyervat echipelor masculine și feminine de juniori, cu genericul Aktia Cup. Printre cele 25 de echipe din șase țări, s-au aflat și două formații ale clubului chișinăuian Olimpus-85. Echipa junioarelor Under-16, Olimpus-85 a ocupat locul trei printreechipele cu jucătoare născute în anul 1994 și mai mici, iar Tarpan Chișinău s-a clasat pe locul cin

În grupa A a turneului U-16, Olimpus-85 s-a confruntat cu adversare din Finlanda și Suedia și a consemnat trei victorii și o înfrângere. În primele trei meciuri, jucătoarele noastre au învins pe suedezele de la Borgis Nykoping (13-11), pe Sparta IF Helsinki (11-9) și pe Abo IFK Turku (14-9). În ultima partidă din grupă, care nu mai conta pentru accederea în etapa finală, handbalistele noastre au cedat în fața fetelor de la Akilles Porvoo (Finlanda) cu scorul 13-15.


În meciul din cadrul semifinalelor, jucătoarele noastre s-au confruntat cu puternica echipă a școlii Kirovskaia din Sankt-Petersburg (Rusia), care ne-au aplicat o severă corecție (10-21). Ultima partidă disputată de Olimpus-85 în Finlanda a fost disputa pentru medaliile de bronz, în care jucătoarele din Chișinău au învins, cu 16-14, formația Dicken Helsinki.


Junioarele mici de la Tarpan Chișinău, s-au clasat pe locul 5 în categoria lor de vârstă.


Aktia Cup este un grandios turneu tradițional care are loc anual în cocheta arenă handbalistică Myyrmaki din orașul Vantaa. La ediția din anul curent au participat circa 140-160 echipe de juniori din Finlanda, Estonia, Letonia, Moldova, Rusia și Suedia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite