HOCHEI Platina Chișinău ar putea evolua în campionatul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Under-18 a României, echipa Platina Chișinău și-a anunțat intenția de a participa, în sezonul 2012-2013, în Liga de Tineret la Hochei pe gheață, turneu organizat de Rusia.

Echipa din capitala Republicii Moldova a decis să se „mute" din România în Rusia după ce organizatorii campionatului din dreapta Prutului au operat modificări de regulament. „Am luat startul în ediţia 2011-2012 a campionatului României obținând două victorii. Încăierarea din teren în prima partidă, întreruptă doar cu sprijinul jandarmeriei, a pus sub semnul întrebării viitoarea noastră evoluţie. Iar după ce au fost reformulate pentru noi şi condiţiile de participare (doar pe rol de oaspeţi), am decis că nu mai are nici un rost să concurăm", a declarat antrenorul formației Platina, Sergiu Țurcanu

Pentru a nu rămâne fără meciuri în picioare, cei de la Platina s-au adresat după ajutor la federația de profil a Rusiei. Liga de Tineret la Hochei a reacționat prompt și directorul pentru dezvoltare a LTH, Serghei Iakovlev a întreprins o vizită de documentare la Chișinău. Ne-am adresat federaţiei de profil din Rusia pentru a ne ajuta. Astfel, a devenit posibilă vizita de astăzi la Chişinău a LTH, Serghei Iakovlev. „În cazul în care atît la patinoarul din Chişinău, cît şi la arena din Tiraspol, vor fi efectuate lucrări de reamenajare în corespundere cu toate rigorile internaţionale de desfăşurare a partidelor, clubul Platina va fi admis să participe", a spus oaspetele de la Moscova.

Oferta clubului Platina va fi examinată de conducerea LTH în aprilie 2012. Potrivit lui Sergiu Țurcanu, pentru o participare în campionatul Rusiei clubul din Capitală va cheltui circa 300.000 de dolari americani.

Actualmente, în LTH participă 51 de echipe din șase țări (Rusia, Belarus, Ucraina, Kazahstan, Letonia, Lituania).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite