HOCHEI/ Germanii de la Torpedo Leipzig vor evolua în campionatul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În orașul Leipzig (Germania) a fost înregistrat un nou club de hochei, comunică publicația regională Leipziger Volkszeitung.Formația Torpedo Leipzig urmează ca, deja în sezonul 2012-2013 să debuteze în Liga Continentală de Hochei (KHL) a Rusiei, fentând campionatul german.

Președintele KHL, Aleksandr Medvedev, care este și vicepreședinte al gigantului rusesc Gazprom, a comunicat într-un interviu pentru postul de televiziune MDR că „susține plenar inițiativa germanilor" iar negocierile cu autoritățile din Leipzig „au intrat pe ultima sută de metri".

Deja în toamna anului current, în orașul german va avea loc un puternic turneu internasțional cu participarea celor mai puternice echipe din KHL, care are menirea de a pregăti suporterii locali pentru campionatul rusesc.

Proiectele ambițioase de încadrare a Leipzigului în circuitul hocheistic rusesc sunt inițiate de omul de afaceri german Stefan Lindner care a locuit câțiva ani în orașul Sankt Petersburg. Născut la Leipzig, Lindner a afirmat pentru MDR că dorește să investească 10.000.000 de euro în zece ani pentru implementarea proiectelor hocheistice de tineret. În toamna acestui an, una din halele Complexului expozițional din Leipzig va fi transformată într-o arenă sportivă unde va evolua nu doar Torpedo ci și echipa locală de handbal.

Principalul obstacol în realizarea proiectului de rusificare a clubului din Leipzig poate veni din partea Uniunii de Hochei a Germaniei, care urmează să permită echipei Torpedo să devină membru al KHL. Președintele uniunii Uwe Harnos a spus că „interesul rușilor nu este atât de important după cum îl prezintă presa". Mai mult, partea germană așteaptă în continuare un concept privind realizarea acestei idei.

image

Autoritățile din Leipzig deocamdată manifestă un optimism rezervat. „Vom fi bucuroși dacă acest proiect va fi realizat în orașul nostru" - a afirmat Heiko Rosenthal, primar adjunct pe problem de sport din Leipzig.

În același timp, un alt club de hochei din acest oraș german - Icefighters, în pofida dificultăților financiare, deocamdată ezită să participe în proiectele lui Lindner, preferând un statut de observator. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite