HANDBAL ULIM-Alexia scrie istorie în sportul moldovenesc. Echipa din Chișinău a obținut prima victorie în cupele europene.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ULIM-Alexia poate aduce handbal internațional de calitate la Chișinău
ULIM-Alexia poate aduce handbal internațional de calitate la Chișinău

Formația de handbal masculin ULIM-Alexia Chișinău a furnizat cea mai grandioasă surpriză în a doua rundă preliminară a Cupei Cupelor, turneu internațional organizat de federația continentală de handbal (EHF).

Potrivit tragerii la sorți handbaliștii din capitală au debutat în ediția actuală a turneului, în deplasare, cu formația bulgară HC Dobrudja. Pe arena din Dobrich, în prezența a peste 300 de suporteri, protagonistele au demonstrat un joc echilibrat în prima repriză, încheiată cu un ușor avantaj al oaspeților 13-11. După pauză, ULIM-Alexia a apăsat pe accelerator și și-au mărit avantajul pe tabela, scorul final fiind de 32-25 în favoarea tricolorilor.

Cei mai buni marcatori din echipa chișinăuiană au fost Artiom JuraVliov (12 goluri) și Alex Pervanciuc (6).

Avantajul de șapte puncte obținut în Bulgaria oferă șanse reale echipei noastre de a accede în runda a treia a turneului. În meciul-retur care se va juca duminică la Chișinău , ULIM-Alexia trebuie să nu piardă cu o diferență mai mare de șase goluri și va aduce în Moldova un adversar mult mai puternic.

SCH Kaustik Volgograd, care ar putea veni în luna noiembrie la Chișinău, este de patru ori campioană a Rusiei și de patru ori vicecampioană. A evoluat în finala Cupei Rusiei de trei ori și câte odată, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor și Cupei Cupelor.

Meciurile din runda a treia a turneului EHF se vor disputa la 26-27 noiembrie (turul) și 3-4 decembrie (returul).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite