HANDBAL ULIM-Alexia a fost eliminată din Cupa Cupelor, dar în Rusia a jucat mai bine decât la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Pervanciuc (cu balonul) a fost golgeterul echipei ULIM-Alexia
Alexandru Pervanciuc (cu balonul) a fost golgeterul echipei ULIM-Alexia

S-a încheiat aventura europeană a clubului de handbal ULIM-Alexia Chișinău. Moldovenii au fost eliminați din Cupa Cupelor de echipa rusă Kaustik Volgograd.

Jucătorii de la echipa de handbal ULIM-Alexia și-au imprimat numele în istoria autohtonă a acestei probe de sport. La prima sa participare în turneele europene intercluburi, formația antrenată de Ruslan Verejan și Boris Pogonii au ajuns până în etapa a treia, în care s-au confruntat cu gruparea Kaustik Volgograd, cvadruplă campioană a Rusiei.

Meciul din prima manșă disputată la Chișinău acum o săptămână s-a încheiat cu un „duș rece" pentru conaționalii noștri, învinși cu un categoric 41-24.

Partida-retur s-a disputat sâmbătă la Volgograd, în prezența a 700 de spectatori și a fost mult mai echilibrată. În prima parte a meciului, tricolorii au cedat doar la un gol diferen ță (16-17). Pe final de meci, însă, jucătorii de la ULIM-Alexia au obosit puțin și au pierdut cu un scor general de 29-34.

Cele mai multe goluri în componența echipei noastrer au fost marcate de Alexandru Pervanciuc (8), fratele său Alexei și Sergiu Nazarco (câte 7 reușite).

După aceste două victorii, rușii de la Kaustik au acces în optimile de finală ale turneului, unde și-au mai asigurat prezența cluburi de renume precum: Aarhus (Danemarca), Gummersbach (Germania), Benfica (Portugalia) și Lugi (Suedia).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite