HANDBAL ULIM-Alexia a disputat un amical împotriva campioanei Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MIHAI BURCIU Jucătorii de la  ULIM-Alexia (în roșu) au marcat 70 de goluri în poarta echipei Dobrudja
MIHAI BURCIU Jucătorii de la ULIM-Alexia (în roșu) au marcat 70 de goluri în poarta echipei Dobrudja

Aflată în pregătiri pentru dubla cu Kaustik Volgograd din etapa a treia a Cupei Cupelor, formația chișinăuiană ULIM-Alexia a susținut un meci de verificare contra ucrainenilor de la Portovik Yujnii.

Moldovenii antrenați de Ruslan Verejan și Boris Pogoni își cizelează schemele de joc și capacitățile tehnice înaintea duelurilor de foc împotriva multiplei premiante a campionatului rusesc de handbal, Kaustik. Cu formația din Volgograd, tricolorii se vor duela în cadrul etapei a treia din Cupa Cupelor, etapă în care vor evolua pentru prima dată.

Înaintea partidelor din cupele europene, ULIM-Alexia are programate mai multe etape de pregătire, prima dintre care include și două partide-test cu Portovik Odesa, campioană a Ucrainei.

Marți seara cele două formații s-au confruntat pentru prima dată în Sala Sportivă „Alexia". Deși în anumite perioade de timp, jocul era echilibrat, oaspeții au dominat totuși meciul, învingând cu un categoric 30-22 (la pauză 18-6).

„Ucrainenii sunt un partener foarte util pentru noi. Acum câteva luni, Portovik i-a învins pe cei din Volgograd la diferența de opt goluri, astfel că în confruntările cu vecinii noștri avem doar de câștigat", a spus pentru Adevărul, Ruslan Verejan, antrenorul echipei noastre.

Miercuri, ULIM-Alexia și Portovik urmează să mai dispute un meci amical. Ulterior handbaliștii din Chișinău se vor deplasa în România unde vor juca amicale cu echipele din Suceava (liga superioară), Iași și Bacău.

Kaustik nu vrea să joace ambele meciuri în Moldova

Săptămâna trecută, conducerea echipei ULIM-Alexia a expediat rușilor de la Kaustik Volgograd o propunere de a juca la Chișinău ambele meciuri din cadrul Cupei Cupelor. „Probabil la urechile rușilor a ajuns informația că echipa noastră se pregătește foarte bine pentru meciurile cu ei sau poate din alte motive, Kaustik a respins oferta noastră. Astfel, deși ne costă mai mulți bani, vom fi nevoiți să jucăm returul la Volgograd", a adăugat Verejan.

Meciurile ULIM-Alexia - Kaustik se vor disputa la 27 noiembrie (turul) și 3 decembrie (returul).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite