HANDBAL Portovik a ancorat la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Haldbaliștii Alexiei se pregătesc pentru meciurile cu rușii de la Kaustik
Haldbaliștii Alexiei se pregătesc pentru meciurile cu rușii de la Kaustik

ULIM-Alexia a început pregătirile pentru dubla cu Kaustik din Cupa Cupelor, jucând un amical contra campioanei Ucrainei. Formaţia Portovik Iujnîi se află la Chişinău într-un cantonament de câteva zile, care include şi două meciuri amicale.

În prima partidă de verificare cu moldovenii de la ULIM-Alexia, oaspeţii au învins cu scorul de 30-22 (la pauză 18-6), însă handbaliştii noştri şi-au devansat adversarii în anumite segmente de joc.

Cuplul de antrenori ai Alexiei, Ruslan Verejan - Boris Pogonii au testat nivelul de pregătire a mai multor sportivi şi au cizelat schemele de joc ale echipei. Majoritatea golurilor clubului din Capitală au fost înscrise de marcatorii tradiţionali de la ULIM-Alexia - fraţii Alexei şi Alexandu Pervanciuc, precum şi Artiom Juravliov.

Formaţia ucraineană Portovik Iujnîi s-a confruntat anterior cu ruşii din Volgograd, viitorii adversari ai moldovenilor, şi i-a învins cu o diferenţă de opt goluri. În stagiunea 2009-2010 a Cupei Cupelor, echipa a ajuns până în optimile de finală, fiind eliminată ulterior de Steaua Bucureşti.

„Ucrainenii sunt un partener foarte util pentru noi. Experienţa lor ne poate ajuta să ne pregătim mai eficient pentru dubla cu ruşii", a declarat pentru „Adevărul", Ruslan Verejan, antrenorul echipei ULIM-Alexia.

După ce vor mai juca un meci cu Portovik, handbaliştii din Chişinău se vor deplasa în România unde vor avea amicale cu echipa Universitatea Suceava (din eşalonul superior), dar şi cu formaţiile din Iaşi şi Bacău (ambele din divizia a doua).

RUŞII NU VOR SĂ JOACE AMBELE MECIURI ÎN MOLDOVA

Săptămâna trecută, conducerea echipei ULIM-Alexia a expediat ruşilor de la Kaustik Volgograd o propunere de a juca la Chişinău ambele meciuri din cadrul Cupei Cupelor. „Probabil la urechile ruşilor a ajuns informaţia că echipa noastră se pregăteşte foarte bine pentru meciurile cu ei sau poate din alte motive, Kaustik a respins oferta noastră. Astfel, deşi ne costă mai mulţi bani, vom fi nevoiţi să jucăm returul la Volgograd", a spus Verejan.

Formaţia rusă traversează o criză de joc în această toamnă şi şansele moldovenilor la un rezultat pozitiv sunt în creştere. În luna octombrie, Kaustik a disputat trei partide în campionatul Rusiei. După un meci câştigat în faţa echipei Dinamo-Viktor, gruparea din Volgograd a suferit înfrângeri de la Cehovskie Medvedi şi Universitet Neva.

Meciurile dintre ULIM-Alexia şi Kaustik se vor disputa la 27 noiembrie (la Chişinău) şi la 3 decembrie (în Rusia).

OLIMPUS, ELIMINATĂ

În actuala stagiune europeană, Moldova a mai fost reprezentată de o echipă, Olimpus-85-USEFS Chișinău. „Olimpicii" au evoluat în prima etapă a Cupei EHF. Ei au jucat cu olandezii de la HC Limburg Lions și au pierdut cu scorurile 20-37 și 24-36.

Tot în această toamnă, Olimpus a cucerit Cupa Moldovei. În finala turneului, echipa din Chișinău a învins echipa PGU Tiraspol cu 41-34.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite