HALTERE Ghinion teribil la Mondialele de la Paris. Încă un moldovean a abandonat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Dudoglo a ocupat locul opt la Olimpiada din Beijing
Alexandru Dudoglo a ocupat locul opt la Olimpiada din Beijing

Echipa de atleți moldoveni prezenți la Campionatul Mondial din capitala Franței, evoluează din ce în ce mai prost. Alexandru Dudoglo este al treilea sportiv care a abandonat și poate reduce numărul de cote olimpice.

Halterofilul din capitală, Alexandru Dudoglo este considerat unul din liderii naționali ai probei și era cotat, la începutul Mondialului din Franța ca favorit cert la un loc premiant. Din păcate, o accidentare teribilă la finele primului exercițiu în categoria de 77 de kilograme l-a făcut să abandoneze competiția. Astfel, Dudoglo a încheiat proba „smuls" cu locul șapte, dar performanța i-a fost anulată deoarece nu a mai putut ridica haltera la „aruncat".

Astfel, acesta a fost al treilea abandon pentru Moldova, după Artiom Pipa și unica halterofilă din lotul tricolorilor, Cristina Iovu.

Pe podiumul de concurs de la Paris a mai rămas să evolueze ultimii doi atleți din lotul tricolorilor, ambii din Cahul și ambii în categoria de până la 94 de kilograme: colaboratorul Serviciului Grăniceri, Anatol Cârâcu și Eugen Bratan, fiul mai mic al antrenorului Ion Bratan. Primul este considerat ultimul atlet din lot care mai poate obține un loc premiant.

Abandonurile celor trei sportivi moldoveni pot reduce șansele de confirmare ale celor patru baremuri olimpice obținute anterior.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite