Gimnastele au "defilat" la clubul sportiv Speranța

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliana Liubomeischi și-a încântat admiratorii
Iuliana Liubomeischi și-a încântat admiratorii

Echipe de sportive din Chișinău, Tighina și Sucleia (raionul Slobozia) au participat la ediția ordinară a Cupei Moldovei la gimnastica ritmică sportivă, competiție organizată în week-end, la Chișinău. Participantele au concurat în patru probe distincte și în concursul de poliatlon.

Președintele federației naționale de profil, Vadim Smântână, a menționat în exclusivitate pentru ADEVĂRUL că „gimnastica ritmică sportivă se practică doar în trei localități, iar la evenimentul din sala Speranța au participat 53 cele mai puternice sportive din Moldova".


În lupta pentru locurile premiante s-au inclus și liderele probei: Iuliana Liubomelschi, care s-a clasat pe locul 11 la Campionatul European-2010 de junioare, din Bremen (Germania) și participantele la Mondialele de senioare din Moscova (Rusia), gimnastele din Tighina, Ana Toma și Veronica Cumatrenco. La forul din capitala Rusiei, fetele noastre au ocupat locurile 64, respectiv 68, în concurs fiind angrenate peste 150 de sportive.


Competițiile s-au desfășurat în două zile


Arbitrul principal al Cupei Moldovei, Maia Nicolaev a remarcat că programul primei zile de competiții a inclus concursurile de poliatlon la senioare, junioare și cadete, iar sâmbătă, gimnastele au concurat la probele distincte de cerc, panglică, măciuci și minge. Potrivit arbitrei, deși în lume se organizează și competiții masculine la această probă, în Moldova, deocamdată, doar fetele practică gimnastica ritmică sportivă.


În cea mai tânără categorie de vârstă toate locurile premiante au revenit gimnastelor de la clubul Speranța. Campioană a devenit Alisa Ratundalov, urmată în top de Nicoleta Dulgheru și Daria Uzun.


Tânăra, dar experimentata deja, Iuliana Liubomeischi, de asemenea discipolă a clubului Speranța, a învins în turneul de poliatlon a junioarelor. Pe locurile doi și trei s-au clasat sportivele de la clubul Armonie, Alexandrina Ghețoi și Alexandra Cuzmiuc.


În concursul similar rezervat seniorilor, toate locurile pe podiumul de premiere au fost ocupate de gimnastele din Tighina. Ana Toma a devenit campioană, iar colegele sale Veronica Cumtrenco și Ecaterina Pidoprigora au urmat-o în clasament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite