(GALERIE FOTO) Gala Rugby-ului şi-a desemnat laureaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Moldovenească de Rugby a premiat cei mai buni jucători şi echipe din ţară la o gală festivă organizată în Capitală. Titlurile de onoare au ajuns la Oxana Bunici, Adriana Revenco și Vadim Cobâlaş, care este laureat pentru a treia oară.

Unul dintre cei mai constanţi jucători de rugby de la naţionala de seniori a Republicii Moldova, Vadim Cobâlaş, a monopolizat titlul de laureat, devenind posesor al trofeului pentru al treilea an consecutiv. Numele învingătorului a fost anunţat în cadrul Galei Rugby-ului 2011, care a avut loc marți seara într-un restaurant din Chişinău. Câștigătorul nu a fost prezent, deoarece se află la echipa sa de club Sales Sharks, care va juca luni un meci cu Newcastle, din Premier Liga britanică.

„Mă simt flatat că deja de trei ani mi se acordă acest titlu şi regret puţin că nu am fost alături de colegi la sărbătoare. Contractul cu Sale Sharks are prevederi stricte şi trebuie să fiu neapărat în Anglia acum", a spus Vadim Cobâlaş, solicitat de „Adevărul".

Pentru titlul de cel mai bun rugbist au mai concurat şi patru jucători care evoluează în campionatul Rusiei: Dumitru Arhip (campion), Oleg Prepeliţă, Andrei Romanov şi Veaceslav Titică.

Fetele de la clubul Femina Sport au dominat în compartimentul celor mai bune rugbiste. Organizatorii au acordat două titluri de laureată a anului Oxanei Bunici şi Adrianei Revenco. De remarcat că aceste două tinere talentate sunt sportive polivalente. Oxana este căpitan al naţionalei feminine de rugby, dar şi fotbalistă la echipa Universităţii de Sport. Cealaltă premiantă este unul din cei mai buni arbitri de tenis din Moldova. Alte trei colege ale lor - Lilia Dolghi, Maria Ursu şi Cristina Popescu, le-au urmat în top.

NAŢIONALA DE RUGBY-15, CEA MAI BUNĂ ECHIPĂ

La compartimentul rugby-7 au fost, de asemenea, nominalizaţi cinci jucători, inclusiv un sportiv de la Tiraspol - Eduard Toderică. Câştigător a devenit Ştefan Leca de la USEFS Chişinău.

Organizatorii competiţiei nu au ignorat nici reprezentanţii echipelor de juniori. Astfel, din rugbiştii categoriei Under-18, cel mai bun a fost desemnat Mihai Golubenco, iar la juniorii mari (Under-20), titlul i-a revenit lui Igor Orghianu.

Timonierul naţionalei Moldovei şi a clubului ASEM Chişinău, Sergiu Moţoc, a devenit cel mai bun antrenor în 2011, iar selecţionata de rugby clasic a fost declarată echipa anului. Reprezentativa de seniori a fost desemnată drept cea mai bună echipă şi la Gala presei sportive.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite