Fotbalişti împrumutați pentru CSI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicecampioana națională în exercițiu Iskra-Stal Râbnița va debuta, în această săptămână la Cupa Comunității. Echipa de pe malul Nistrului va fi reprezentată de un antrenor interimar şi mai mulţi fotbalişti „închiriaţi".

Echipa de fotbal din Râbniţa, Iskra-Stal va reprezenta Moldova, în premieră absolută, la Cupa Comunităţii, turneu care se organizează anual, începând din anul 1993, în Rusia. Potrivit regulamentului, competiţia a fost concepută pentru a desemna cea mai puternică echipă campioană a ţărilor din Comunitatea Statelor Independente (fostele republici ex-sovietice). Ulterior, mai multe formaţii au neglijat importanţa competiţiei. Acestea, fie au participat cu echipe de reserve, fie au cedat „locul" altor formaţii.


VOR JUCA ÎN LOCUL CAMPIOANEI


Râbniţenii vor fi prezenţi la turneul din Rusia, deoarece multipla campioană a Diviziei Naţionale, Sheriff Tiraspol a renunţat pentru a doua oară consecutiv la participare în acest turneu. Astfel, Iskra-Stal se va deplasa în oraşul de pe Neva cu statut de vicecampioană, la fel ca şi Dacia Chişinău, care ne-a reprezentat în 2010.


În prima jumătate a ediţiei actuale a campionatului naţional, Iskra-Stal a avut o prestaţie mai modestă, încheind anul 2010 doar pe locul cinci în clasament. Finalul de sezon i-a „prins" pe râbniţeni fără antrenor principal şi cu mai mulţi fotbalişti dornici de a pleca. Fostul tehnician Vlad Goian a trecut la timona altei echipe nistrene, FC Tiraspol, iar oficialii lui Iskra-Stal au apelat de urgenţă la serviciile ucraineanului Valeriu Cialîi, care va fi interimar.

DOI JUCĂTORI ÎMPRUMUTAŢI DE LA RAPID


Plecarea lui Vlad Goian la Tiraspol a fost urmată de părăsirea formaţiei de către alţi fotbalişti de bază. Potrivit site-ului oficial al formaţiei, patru fotbalişti şi-au încheiat contractele cu echipa din Râbniţa. Din aceştia, portarul Artiom Gaiduchevici şi atacantul Maxim Mihaliov au semnat deja cu Dacia Chişinău. Nu vor juca nici fotbaliştii ucraineni Aleksandr Feşcenko şi Oleg Jurka. Totodată, alţi doi jucători, Alexandru Popovici şi Andrei Novicov şi-au prelungit acordul cu Iskra-Stal.


Antrenorul formaţiei, Valeriu Cialîi a remarcat că moldovenii şi-au stabilit obiective maxime pentru turneul din oraşul de pe Neva. „Deşi ne aflăm în pregătiri de doar zece zile, sper că băieţii se vor antrena serios şi vor fi capabili să obţină rezultate pozitive în meciurile cu adversarii din statele CSI. Victoria din amicalul cu Rapid ne-a ridicat moralul".


Formaţia Rapid Ghidighici a decis să „ajute" reprezentanta noastră care va participa la turneul din Sankt-Petersburg, împrumutându-i doi jucători experimentaţi, Eduard Văluţă şi Maxim Cebotari. Alţi doi fotbalişti care vor îmbrăca tricoul râbniţenilor la Cupa Comunităţii sunt discipolii antrenorului Valeriu Cialîi de la fosta sa echipă, PFK Sevastopol (liga a doua ucraineană). Este vorba de atacantul Alexandru Suciu şi mijlocaşul Serghei Cebotariov. Ultimii vor juca la Iskra-Stal până în vară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite