Final de coșmar în meciul Moldova - Elveția

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa națională de fotbal în sală a Republicii Moldova a consemnat o victorie în primul turneu preliminar al Campionatului European, grupa A.

Debutul "tricolorilor" în turneul din Arena Celal Atik din Izmir (Turcia) nu a fost liăpsit de emoții. Antrenată de Vladimir Vusatâi, formația noastră a avut onoarea de a deschide programul competițional alEuropenelor, confruntându-se cu Elveția, o debutantă a competiției.

Elvețienii au început "tare" meciul, în primul sfert de oră trecându-și în cont mai multe ocazii semnate de Agatic, Santona sau căpitanul Rumo.

A urmat însă un episod care a întors cursul partidei. În minutele 15 și 16, Alexei Munteanu și Oleg Hiloti au înscris câte un gol și au creat un avantaj confortabil de două goluri pentru echipa noastră. Pe finalul primei reprize, tot moldovenii au atacat însă tabela a rămas intact.

Și începutul mitanului secund a fost la discreția moldovenilor. Poarta elvețianului Mischa Felber a fost atacată din toate părțile și eforturile conaționalilor noștri s-au soldat cu succes în minutul 25. Jucătorul echipei cipriote Parnassos, moldoveanul Sergiu Tacot a trimis balonul în poartă și rezultatul a devenit 3-0. Scorul a căpătat amploarea peste patru minute, când și Andrei Vicolaș și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Ultimele zece minute ale partidei au fost de infarct pentru "tricolori". În minutul 32 Yannick Raboud reușește să înscrie primul gol al elevețienilor. În minutul 37 minute, Sergiu Tacot comite fault în apropierea propriei porți și goalkeaperul Nicolae Neagu e nevoit din nou să scoartă balonul din plasă, după șutul lui Daniel Mohorovic. Exact peste un minut, Adrian Lașcu comite fault în careul moldovenilor și adversara beneficiază de un penalty. Același Raboud, însă, ratează și scorul rămâne 4-2. Dar nu pentru mult timp - cu jumătate de minut până la final David Meyer reduce din handicap și centralul belgian Gerd Bylois consemnează rezultatul final de 4-3, în favoarea selecționatei Moldovei.

Tot în această seară se va juca și partida a doua din grupa A, dintre echipele Turciei și Muntenegrului.

Mâine, de la 16.30, Moldova se va confrunta cu formația din Muntenegru. Pentru a se califica în a doua etapă a preliminariilor, moldovenii trebuie să obțină primul loc la turneul din Izmir.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite