Femina Sport este noua lideră a campionatului de handbal feminin al Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa din Capitală a urcat pe prima treaptă a clasamentului, problemelor grave cu care se confruntă clubul „violetelor".

Femina-Sport reuşeşte cu dificultate să găsească bani pentru activitatea echipelor, iar edificiile sportive din Chişinău refuză categoric să le acorde sala, chiar şi contra taxei pentru închiriere.

Meciul ordinar din campionatul feminin de handbal dintre echipele Femina Sport şi Academia Bălţi urma să aibă loc astăzi la Chişinău însă un conflict iscat între clubul din Capitală şi administraţia Şcolii Sportive nr.2 de handbal a pus în pericol desfăşurarea acestui meci.

„Conducătorii de la edificiul în care urma să jucăm meciul ne-au refuzat să ne acorde sala de handbal pe motiv că aici urma să  joace o echipă de futsal. Mă întreb cum e posibil ca o şcoală specializată de handbal, subordonată administraţiei publice locale, să ofere în chirie sala pentru alt gen de sport în momentul când o echipă de handbal are un meci important de campionat", a spus Mihai Burciu, preşedintele clubului Femina Sport, precizând că era pregătit şi să achite o taxă pentru chiria încăperii.

Riscând să i se acorde înfrângere tehnică cu 0-10, Femina Sport a decis să joace meciul la Bălţi având statut de gazde.

Chiar şi după un drum istovitor şi neaşteptat, discipolele antrenoarei Cristina Sârbu a reuşit să învingă adversarele bălţene cu 32-28 (la pauză 17-9).

După acest rezultat, Femina ocupă primul loc al clasamentului cu şase puncte, cu două mai multe decât Şcoala Sportivă Tiraspol, care urmează să joace sâmbătă la Bălţi.

Următorul joc al echipei Femina se va disputa mâine, ora 10:45, la sala Şcolii de Handbal Nr 2 din Chişinău, restanţă din etapa a patra, contra echipei CS ULIM. Potrivit şefului clubului Femina, disputarea meciului în sala din sectorul Botanica a fost posibilă după un acord verbal cu antrenorul care avea programat un antrenament la acea oră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite