Federația de lupte și Ministerul Sportului acordă premii medaliaților de la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii care au cucerit medalii la Campionatele Europene de lupte au fost omagiați la Ministerul Tineretului și Sportului. Performerii moldoveni au încasat prime de la federaţia de profil. Şi autorităţile le-au promis bani.

Liderii luptelor sportive din Republica Moldova au revenit cu rezultate performante de la ediţia 2011 a Campionatelor Europene de lupte, competiţie de anvergură care a avut loc în Germania.

Pe saltelele din Dortmund au participat 18 luptători moldoveni, care au concurat la stilurile liber şi greco-roman, dar şi la luptele feminine.

Cel mai bun rezultat la campionatul continental l-a consemnat titrata luptătoare originală din Slobozia, Ludmila Cristea, care în Germania a devenit pentru a treia oară vicecampioană europeană. Câte o medalie de bronz şi-au adăugat în palmares Nicolae Ciobanu, în concursul de lupte libere, precum şi Natalia Budu în turneul de lupte feminine.

MEDALIAŢII AU FOST PREMIAŢI DE FEDERAŢIE

După cum a remarcat viceministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, ex-luptător de performanţă: „în premieră absolută, trei sportivi moldoveni au urcat pe podium la aceeaşi ediţie a unui campionat de seniori". Oficialul a remarcat că, în pofida condiţiilor austere de finanţare, sportivii noştri au dat dovadă de mult curaj şi demnitate, luptând cu mult profesionalism pentru victorie în fiecare meci. Bodişteanu a menţionat că în conformitate cu legislaţia în vigoare, până la 14 mai, când este consemnată Ziua Sportivului, medaliaţii vor intra în posesia primelor din partea Guvernului: 44.000 lei pentru medalia de argint şi câte 30.000 lei pentru posesoarea medaliei de argint.

Preşedintele federaţiei naţionale de lupte, Victor Peicov a apreciat buna evoluţie a moldovenilor la evenimentul din Germania, şi a menţionat că susţinere merită nu doar premianţii, ci şi colegii lor care nu au urcat pe podium. Potrivit tradiţiei, Federaţia de Lupte a oferit prime medaliaţilor. Astfel, Ludmila Cristea a încasat suma de 1.500 de dolari SUA, iar „bronzaţii" Natalia Budu şi Nicolae Ciobanu - câte 1.000 de dolari.

Fiind angajaţi în trupele de grăniceri, respectiv carabinieri, Budu şi Ciobanu au fost avansaţi la gradul de locotenent.

Cristea vrea medalie olimpică

Sportiva moldoveancă Ludmila Cristea este cea mai experimentată luptătoare din lotul naţional feminin. Pe parcursul carierei sportive, atleta a devenit multiplă vicecampioană europeană și mondială, dar niciodată nu a urcat pe treapta supremă a podiumului. „Nu cred că este vorba doar despre ghinion. Concurenţa în luptele moderne este acerbă și e foarte dificil să devii campioană", a spus Ludmila pentru „Adevărul". Obiectivul suprem al sportivei este accederea la Jocurile Olimpice-2012 de la Londra, unicul turneu în care deocamdată nu a obţinut o medalie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite