FUTSAL Tornado cucerește Europa. Campioana Moldovei i-a învins pe andorrezi la Cupa UEFA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debut victorios pentru campioana Moldovei în prima etapă preliminară a turneului UEFA Futsal Cup.

Formația Tornado Chișinău, antrenată de Serghei Țurcan a obținut o importantă victorie în primul meci din cadrul competiției în grupa preliminară C a cupei UEFA de futsal. Meciurile sunt desfășurate în sala Milos Mrdic din orașul bosniac Trebinje.

Învingătoarea campionatului moldovenesc a avut onoarea de a deschide turneul cu un meci împotriva celei mai experimentate formații ale momentului din seria noastră preliminară - Encamp Andorra. Adversara se află la a cincea participare în cadrul acestei prestigioase competiții.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu multe ocazii la ambele porți, dar și cu o prestație excelentă a portarilor Alexandru Crivoi și Ruslan Istrati (ambii de la Tornado), dar și a celor adverși: Daniel Bazan și Ivan Monteagudo. Aproape toți jucătorii echipei din Chișinău au asaltat poarta oaspeților demonstrând o bună pregătire de joc, dar până la pauză nu au putut introduce balonul în poartă. În schimb Encamp au plecat la vestiore cu un avantaj pe tabela de scor. În minutul 19, Mihai Iavorschi a comis un fault, iar Raventos a executat rapid și a marcat primul gol. 0-1, scorul primei reprize.

După pauză, discipolii lui Serghei Țurcan au apăsat pe accelerator și această dinamizare a avut efect. În minutul 25, Constantin Burdujel reușește egalarea. În minutul imediat următor, ucraineanul Frolov aduce pe Tornado în avantaj scorul devenind 2-1. Fenomenul Tornado ia amploare și peste alte trei minute și Denis Coicev își trece numele pe lista marcatorilor. Urmează însă un moment mai puțin plăcut în minutul 31, când Evghenio Frolov înscrie din nou, dar... în propria poartă. Panica începe să îi afecteze pe moldoveni și, în scurt timp Renato Mota egalează tabela la trei.

Tricolorii însă și-au adus aminte că obiectivul lor este calificarea în runda secundă și declanșează un nou val ofensiv la poarta adversarei. În doar trei minute consecutive, Tornado reușește să înscrie de trei ori și stabilește scorul final de 6-3. Ultimele reușite au aparținut lui Constantin Burdujel (care a realizat o dublă în această seară), Andrei Negară și Iaroslav Subotin.

Pentru Tornado, în meciul cu Encamp au evoluat fotbaliștii: Alexandru Crivoi și Ruslan Istrati (portari), Constantin Burdujel, iaroslav Subotin, Evgheni Frolov, Petru Cavarnalî, Denis Coicev, Ivan Caraman, Sergiu Munteanu, Dorin Coceban, Mihai Iavorschi, Valeriu Băeșu și Andrei Negară (toți jucători de câmp).

Într-un alt meci al grupei, formația gazdelor Leotar a destrămat fără drept de apel echipa venită din nordul Europei cu un scor total de 10-0. În aceste condiții, se pare că unica foaie de calificare în runda secundă preliminară (de la Riga), se va da între Leotar și Tornado. Dar până la meciul direct între aceste două echipe mai este etapa de marți în care, Tornado va juca cu Falcao, iar Leotar cu Encamp.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite