(UPDATE) FUTSAL Tornado Chișinău obține încă o victorie și așteaptă derby-ul cu Leotar. Și bosniacii au învins!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Moldovei este tot mai aproape de o calificare în runda a doua preliminară a Cupei UEFA de fotbal în sală după ce a obținut o victorie extrem de dramatică cu suedezii de la Falcao.

Turneul grupei C preliminare din cadrul etapei inaugurale a ediției 2011/2012 a Cupei UEFA a continuat astăzi cu noi meciuri.

Începând cu orele 19.30, în sala Milos Mrdic din orașul bosniac Trebinje, s-au întâlnit formațiile Falcao și Tornado. Echipele au abordat meciul că stări diferite de spirit. Dacă moldovenii au venit cu moralul ridicat după o prețioasă victorie în partida anterioară cu Encamp, adversara era montată să se revanșeze după usturătoarea înfrângere (0-10) în debutul turneului, cu Leotar.

În aceste condiții, spectatorii au asistat la o luptă dură, cu multe faulturi și puține ocazii clare de gol. Și dacă suedezii aveau compromise aproape toate șansele la calificare, tricolorii aveau nevoie de victorie ca de aer pentru a continua să viseze la un duel cu Barcelona din următoarea etapă a competiției.

Prima parte a meciului s-a încheiat cu un scor „alb" - 0-0. Pauza dintre reprize nu a schimbat aproape nimic în cursul meciului. Și cei doi goalkeaperi și-au păstrat porțile intacte încă aproape zece minute.

În minutul 30, atacantul moldovean Andrei Negară trimite balonul în poarta adversă și „sparge gheața" scandinavă. 1-0 în favoarea moldovenilor. La acel moment, scorul la cartonașe galbene era egal 4-4 și, conform regulamentului, orice fault ulterior este echivalent cu eliminare. Jucătorii ambelor echipe joacă atent, dar în minutul 36, golul lui Rodriguez de la Falcao cade precum un fulger peste moldoveni și egalează tabela.

Peste doar o jumătate de minut, Falcao faultează și arbitrul rus Serghei Shpenkov îi lasă pe suedezi în inferioritate numerică. Această decizie a fost ca un dar fără de preț pentru discipolii lui Serghei Țurcan și cu un minut și jumătate până la final, Tornado marchează golul victoriei prin Denis Coicev.

Scorul de 2-1 menține moldovenii în lupta pentru calificare. Derby-ul care va decide formația care va pleca la Riga, la runda a doua preliminară a competiției se va juca joi, între Tornado și Leotar (Bosnia).

Echipa gazdelor joacă la această oră cu Encamp. Cel mai favorabil rezultat pentru moldoveni ar fi o victorie a andorrezilor sau cel puțin un egal.

UPDATE

Speranțele moldovenilor au fost zadarnice. Campioana Andorrei, Encamp nu a reușit să opună rezistență gazdelor de la Leotar Trebinje. Bosniacii au învins cu 8-4 și, în aceste condiții, joi, moldovenii vor avea nevoie doar de victorie pentru a prinde calificarea în runda următoare!

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite