FUTSAL Tornado Chișinău a fost eliminată din Cupa UEFA. Vezi detalii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a încheiat un vis frumos al campioanei de fotbal în sală a Republicii Moldova. După ce a surclasat formațiile Encamp Andorra (6-3) și Falcao Suedia (2-1), formația Tornado a fost învinsă de bosniecii Leotar-ului și au ratat calificarea în runda secundă preliminară a Cupei UEFA..

Înaintea ultimei zile a turneului din orașul bosniac Trebinje, pentru unica foaie de calificare în etapa a doua a turneului, de la Riga, au rămas să se lupte doar reprezentanta gazdelor și campioana Moldovei, unicele echipe care aveau câte două victorii la activ.

Unica diferență dintre cele două echipe era raportul golurilor marcate/încasate care era în favoarea bosniacilor. În aceste condiții doar o victorie propulsa pe Tornado în faza următoare a turneului.

Leotar însă a început foarte tare și după un minut și jumătate au deschis tabela prin Srdjan Andrc. Tricolorii nu au fost însă descurajați de acest început dezolant și, peste trei minute, au egalat prin Andrei Negară.

Au urmat minute bune de joc pentru discipolii lui Serghei Țurcan iar minutul 13 s-a dovedit a le purta noroc, fiind înscrise două goluri la o diferență de doar 23 de secunde. Inițial căpitanul Valeriu Băeșu și-a adus echipa în avantaj, iar apoi ucraineanul Evgheni Frolov a transformat cu efect o lovitură din penalty.

Șansa ne-a întors spatele peste patru minute, când Frolov a ratat de la punctul cu var.

La finele primei părți a meciului Leotar a redus din handicap, golul fiind marcat de Nemanja Miceta. Scor la pauză: 2-0

În partea secundă a confruntării, din păcate, Tornado nu a mai reușit să înscrie nici un gol. După aproape un sfert de oră de la reluarea jocului, Miljan Vico a reușit egalarea fapt care a afectat vizibil moralul tricolorilor. În minutul 35, un alt jucător al gazdelor, Nijaz Mulahmetovic a ratat un penalty, dar după această fază, defensiva celor de la Tornado s-a spart. În decurs de doar două minute, Leotar a înscris prin Miorad Cimirot (de două ori) și chiar portarul Dusan Berak, ultimul stabilind și scorul final de 6-3.

Astfel, din grupa preliminară C, în runda următoare s-a calificat Leotar Trebinje (Bosnia și Herțegovina).

Bosniacii vor juca în perioada 24 septembrie - 2 octombrie, la Riga, unde se vor confrunta cu Barcelona (Spania), Nikars Riga (Letonia) și învingătoarea grupei E din prima rundă - Gyori Eto (Ungaria).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite