(FOTO) Rugbistele din Kiev i-au învins pe juniorii din comuna Ciorescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O puternică echipă de rugby feminin din Ucraina a decis să organizeze un cantonament de pregătire în ţara noastră. Feniks Kiev, echipă a Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Ucraina, care, în ultima ediţie a campionatului intern a ocupat locul patru, s-a aflat pe parcursul unei săptămâni la Chişinău.

image

Consultant al echipei kievene este moldoveanul Oleg Sadovici, ex-antrenor al selecţionatei feminine a republicii noastre. „Deşi au realizat performanţe foarte bune în Ucraina, până în prezent, fetele de la Feniks nu au călătorit peste hotare, astfel că acest cantonament le-a adus multă satisfacţie", a spus Oleg pentru „Adevărul". Conaţionalul nostru este de asemenea şi consultant în selecţionata feminină a Ucrainei.

DOUĂ VICTORII ŞI DOUĂ ÎNFRÂNGERI

În afară de antrenamente şi excursii prin Chişinău, ucrainencele au disputat şi o serie de meciuri amicale. Pe stadionul din Făureşti, într-un peisaj rustic, Feniks a susţinut două partide în compania juniorilor de la RC Ciorescu.

Deşi au pierdut în ambele meciuri, puştii din Ciorescu au primit o deosebită satisfacţie de la confruntarea cu fetele care erau mai mari cu trei-patru ani. „Pentru echipa noastră aceste meciuri înseamnă mai puţin decât pentru oaspeţii din Ucraina, dar oricum juniorii noştri au abordat cu multă seriozitate aceste amicale internaţionale", a afirmat Ion Cebotari, antrenorul formaţiei RC Ciorescu. Potrivit tehnicianului, în Ciorescu există şi un grup de fete care au început să practice rugby-ul, însă actualmente ele studiază la diferite instituţii din România şi nu pot crea o echipă feminină în această comună de la periferia Capitalei.

image

Tot pe stadionul din Făureşti, rugbistele de la Feniks Kiev au pierdut în faţa juniorilor de la Şcoala Sportivă Specializată de Acrobatică şi Rugby (antrenor Nicolae Bragarenco), iar sâmbătă dimineaţa, pe stadionul din Nimoreni, au suferit a doua înfrângere, în disputa cu selecţionata de veterani ai rugby-ului din Moldova.

image

Deoarece urmau să revină la Kiev în seara zilei de sâmbătă, ucrainencele au asistat la meciul naţionalelor masculine ale Republicii Moldova şi Germaniei. La finalul partidei, ele s-au fotografiat şi au conversat cu sportivii nemţi.

Lidera echipei din Kiev, Aliona Zolotkova a fost foarte entuziasmată de perioada petrecută la Chişinău. „Am stat doar o săptămână aici, însă sunt plină de impresii. Cred că asemenea stagii sunt foarte utile în special pentru colegele care abia fac primii paşi în rugby şi astfel se încadrează mai uşor în colectiv", a spus jucătoarea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite