FOTBAL Vedetele portugheze ne-au bătut la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joao Pereira (stânga) a deschis scorul pe arena Sheriff
Joao Pereira (stânga) a deschis scorul pe arena Sheriff

Joi seara, naționala de tineret a Republicii Moldova a susținut primul meci din cadrul preliminariilor Euro-2013. Pe teren propriu, tricolorii au fost învinși de Portugalia cu 2-0.

Debut nereușit în noua campanile de calificări pentru reprezentativa Under-21 a țării noastre. Potrivit programului grupei a șasea preliminare, prima adversară a tricolorilor mici a fost puternica selecționată a Portugaliei. Cu mai puțin de jumătate de lună în urmă, echipa Under-20 a Portugaliei devenise vicecampioană mondială după ce a pierdut cu 2-3 în final cu Brazilia.

Obiectivul anunțat de tehnicianul echipei noastre, Sergiu Chirilov pentru acest meci constituia un joc cât se poate de bun soldat cu o posibilă remiză.
Prima parte a meciului s-a confirmat ca o parte a scenariului antrenorului. Echipa noastră s-a apărat bine și a avut mai multe ocazii de gol, dar nici oaspeții nu au fost pasivi la poarta apărată de către Denis Rusu. La pauză, arbitrul sloven Slavko Vincic a consemnat scor „alb" - 0-0.

În mitanul secund, lusitanii au fost mult mai motivați, „cazându-se" confortabil în jumătatea adversă de teren. După trei ocazii ratate, lusitanii au deschis tabela în minutul 55, Joao Pereira înscriind cu capul din careu.

În continuare jocul a fost dominat tot de portughezi, replicile ofensive ale tricolorilor fiind foarte slabe. În ultimul sfert de oră jocul s-a calmat și meciul se îndrepta spre o înfrângere la diferență de un gol. În ultimul minut regulamentar, însă, portarul gazdelor, Denis Rusu a respins un balon în față, Rui Fonte a profitat și a înscris al doilea gol pentru lusitani. Scor final 2-0.

Antrenorul Sergiu Chirilov a folosit în acest meci următoarea garnitură de jucători: Denis Rusu, Alexandru Leu, Mihai Plătică, Artur Ioniță, Constantin Mandrîcenco (Mihail Paseciniuc, 64), Nicolae Triboi (Dumitru Vornișel, 46), Gheorghe Andronic (Radu Gânsari, 86), Maxim Hovanschi, Serghei Diulgher, Ion Jardan.

Într-un alt meci al grupei a șasea, mâine Albania va juca cu Polonia. Tot în Albania, p 6 septembrie, echipa țării gazdă va juca cu selecționata Moldovei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite