FOTBAL Râbnițenii aduc primul punct pentru Moldova în Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deținătoarea Cupei Moldovei la fotbal, echipa de fotbal Iskra-Stal Râbnița a remizat joi la Tiraspol, în disputa cu croații de la NK Varazdin. Meciul a contat pentru prima manșă a turului doi preliminar din Europa League.

Având statut de gazde pe stadionul Sheriff, „metalurgiștii" râbnițeni au început mai activ meciul și au avut două ocazii prin Rudac, care însă nu a deschis tabela. De cealaltă parte, cei de la Varazdin au fost mai norocoși în atac și au înscris deja în minutul 12 prin Nikola Tkalcic, care a fructificat cu efect o lovitură liberă.

În scurt timp, nistrenii au fost aproape de a încasa al doilea gol, dar șutul lui Glavita a fost respins în corner de portarul debutant al gazdelor, Alexandru Melenciuc.

În minutul 17, reprezentanta Moldovei a reușit egalarea prin ucraineanul Denis Ponomari. În pofida câtorva ocazii periculoase la ambele porți, până la pauză scorul a rămas intact.

După pauză, desenul jocului nu a suferit schimbări. Fotbaliștii celor două echipe au atacat mult, dar, sau portarii au jucat eficient, sau atacanții nu au fost convingători.

Astfel, la finele celor 90 de minute de joc, arbitrii belgieni (cu Luk Wouters la centru) au consemnat rezultatul egal de 1-1, care avantajează echipa croată, datorită golului înscris în deplasare.

În returul de la Varazdin, Iskra-Stal va fi obligată să marcheze cel puțin o dată pentru a mai spera la o calificare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite