FOTBAL Internaționalii moldoveni Denis Zmeu, Alexandru Antoniuc și Vitalie Bordian pot juca în grupele Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi seara s-au disputat ultimele meciuri din cadrul etapei play-off al turneului continental Europa League. În faza grupelor au acces inclusiv și trei cluburi la care sunt legitimați fotbaliști moldoveni.

O frumoasă performanță au realizat în play-off-ul competiției echipele din campionatul românesc. Din cinci formații prezente în play-off trei au ajuns în grupe - FC Vaslui, Steaua București și Rapid București. Toate trei repurtaseră victorii importante în meciurile-tur și, în aceste condiții, au jucat mai relaxat în manșa secundă.

FC Vaslui a mers la Praga pentru meciul cu Sparta având un avantaj de două goluri marcate în primul meci de la Piatra Neamț. Cu basarabeanul Denis Zmeu în lotul de bază, vasluienii s-au confruntat cu o echipă a gazdelor deosebit de agresivă, drept confirmare fiind cele trei avertizări și două eliminări încasate de gazde. Însă nici „galben-verzii" nu au fost mai blânzi primind cinci cartonașe galbene, din care unul a revenit lui Denis Zmeu.

Deși au atacat mult ambele formații, arbitrul a consemnat un singur gol în minutul 61, din păcate în poarta lui Vytautas Cerniauskas de la FC Vaslui. Aflat în contraatac, fundașul Manuel Pamic a înscris pentru 1-0. Învingând cu un rezultat general de 2-1, FC Vaslui obține calificarea în etapa grupelor din această competiție.

În comparație cu integralistul Denis Zmeu, alți doi jucători echipele cărora au obținut calificarea în seriile Europa League nu au fost prezenți nici pe banca de rezerve. Metalist Harkov, la care evoluează Vitalie Bordian a creat un show cu accente sud-americane pe terenul echipei Sochaux (Franța).

Toate golurile din acest meci au fost înscrise de stranieri de peste ocean din echipa Metalist. În minutul 11 scorul era deja 0-2 după reușitele argentinienilor Jose Ernesto Sosa și Jonathan Cristaldo. Înainte de plecarea la vestiare Cristaldo și-a perfectat o dublă iar la începutul mitanului secund, brazilianul Taison care a bifat doar în repriza secundă a stabilit scorul final de 4-0. În partida-tur de la Harkov, echipele au jucat la egal (0-0) și astfel, Metalist s-a calificat în grupele Europa League.

Atacantul Alexandru Antoniuc de asemenea nu a fost inclus în lista jucătorilor lui Rubin Kazan în meciul din play-off-ul Ligii Campionilor, cu Olympique Lyon. Echipa rusă a făcut un joc bun încheind meciul cu Lyon la egalitate, scor 1-1. Francezii însă s-au calificat în grupele Champions League, după ce, în tur învinseseră cu 3-1. Conform regulamentului, echipele eliminate din play-off-ul turneului campionilor vor continua evoluția în grupele Europa League.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite