FOTBAL ÎN SALĂ Formația Tornado Chișinău vrea să pună stăpânire pe Europa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de săptămâna trecută, în mai multe ţări europene se desfăşoară meciurile primei etape preliminare a turneului UEFA Futsal Cup. Fotbaliştii moldoveni speră să se califice în runda a doua, unde va putea juca cu spaniolii de la FC Barcelona.

Pentru a patra oară consecutiv, Moldova va fi reprezentată la turneul continental de campioana naţională Tornado Chişinău, care intră astăzi în concurs, urmând să se confrunte cu echipa gazdelor.

Campioanele de fotbal în sală din majoritatea statelor europene intră astăzi în lupta pentru premiile Cupei UEFA, ediţia 2011-2012. Potrivit regulamentului competiţional, în etapa preliminară, fază la care va participa şi reprezentanta ţării noastre, se vor bate 28 de formaţii, repartizate în şapte grupe. Alte 17 echipe se vor încadra în concurs în runda secundă, în care vor fi create alte şase serii preliminare, completate cu învingătoarele turneelor din prima etapă.

În luna iulie, a avut loc tragerea la sorţi a componenţei seriilor, precum şi gazdele meciurilor din ambele tururi de calificare. Moldovenii de la Tornado s-au aşteptat la adversari accesibili, care le-ar permite să nu repete ghinionul din ediţia precedentă a competiţiei, când s-au clasat pe locul doi şi au ratat calificarea în runda secundă.

Sorţii au fost destul de „blânzi" cu formaţia basarabeană, desemnând pe Tornado cap de serie în grupa C. În calitate de adversare la primul „hop" competiţional, campioana Moldovei le va avea pe campioanele Bosniei şi Herţegovinei, Suediei şi din statul Andorra.

Este de remarcat că doar Tornado şi gruparea andorreză Encamp au participat şi la UEFA Cup de anul trecut, în timp ce bosniacii şi suedezii au delegat alte echipe la turneu: Leotar Trebinje, respectiv Falcao Stockholm. Tragerea la sorţi a mai decis ca meciurile din seria preliminară C vor fi disputate în Bosnia.

În conformitate cu programul meciurilor, astăzi, începând cu orele 18.30, Tornado Chişinău va avea prima confruntare din oraşul Trebinje cu echipa Encamp. Imediat după această partidă, gazdele vor primi replica scandinavilor de la Falcao. A doua zi, campioana Moldovei va primi replica suedezilor de la Falkao, iar joi seara adversară ne va fi gruparea locală Leotar.

În cazul unei evoluţii reuşite pe arena bosniacă, Tornado are acces liber spre runda principală, unde va evolua în grupa a doua, împreună cu FC Barcelona, Nikars Riga, precum şi învingătoarea seriei preliminare E din etapa inaugurală. Potrivit rayting-ului european, în grupa E capi de serie sunt ungurii de la ETO Györ. Meciurile din grupa a doua urmează să dispute în capitala Letoniei.

AU ŞANSA SĂ JOACE CU BARCELONA

Înainte de plecarea în Bosnia, preşedintele echipei Tornado, Serghei Ţurcan, a declarat că moldovenii au şanse să obţină primul loc în grupă şi vor lupta până la capăt. „Anul trecut, bosniacii ne-au barat calea spre runda secundă şi acum suntem decişi să ne răzbunăm. Mai ales că avem şi o motivare suplimentară în acest sens - dacă vom câştiga grupa C, ne vom confrunta cu Barcelona în etapa următoare", a spus patronul chişinăuienilor.

image

În sala „Milos Mrdic", antrenorii echipei Tornado vor putea miza pe un lot de 13 jucători incluşi în oferta prezentată la UEFA. Este vorba de portarii Ruslan Istrati şi Alexandru Crivoi, fundaşii Constantin Burdujel, Iaroslav Subotin, Evgheni Frolov, Petru Cavarnalî, Denis Coicev şi Ivan Caraman, atacanţii Sergiu Munteanu, Dorin Coceban, Mihail Iavorschi, Valeriu Băeşu şi Andrei Negară.

45

de echipe. Acesta este numărul formaţiilor campioane ale statelor europene, care se vor confrunta în ediţia 2011-2012 a Cupei UEFA de futsal, competiţie care a început vineri.

56

de goluri marcate. Reprezintă palmaresul celui mai bun golgeter al lui Tornado Chişinău, Valeriu Băeşu în campionatul Moldovei, ediţia 2010-2011.

32

de ani. E vârsta celui mai „bătrân" jucător din componenţa formaţiei Tornado Chişinău, atacantul ucrainean Evgheni Frolov.

18

jucători. Este numărul de fotbalişti legitimaţi la echipa de fotbal în sală Tornado, formaţie care joacă în Campionatul Moldovei şi în cupele europene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite