(VIDEO) FOTBAL/ Surprize în Rusia! Semion Bulgaru și Sergiu Dadu vor juca în Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși joacă în al doua divizie valorică din Rusia, echipa de fotbal Alania Vladikavkaz va juca în ediția 2011-2012 a turneului Europa League. De acest drept, echipa osetină va beneficia în calitate de finalistă a Cupei Rusiei.

Unica reprezentantă din divizia secundă în semifinalele competiției, Alania, la care sunt legitimați moldovenii Semion Bulgaru și Sergiu Dadu a reușit să acceadă în actul final datorită unei victorii după executarea loviturilor de departajare (6-5) în fața echipei FC Rostov. Timpul regulamentar s-a încheiat cu scorul 0-0.

În acest meci Semion Bulgaru a fost integralist și a jucat împotriva colegului său de naționala Republicii Moldova, mijlocașul Alexandru Gațcan, care de asemenea a jucat tot meciul. Nici unul dintre ei nu au participat la seria penalty-urilor. Atacantul Sergiu Dadu este accidentat și nu a îmbrăcat tricoul Alaniei în acest meci.

Adversară a Alaniei în finala Cupei Rusiei va fi gruparea ȚSKA Moscova care, de asemenea la penalty, a trecut de concitadinii de la Spartak. „Militarii", sunt vicecampioni naționali în exercițiu și vor evolua în următoarea ediție a Ligii Campionilor, iar Alania, indiferent de rezultatul din finala competiției, va evolua în Europa League. Dacă se va reface până în ziua finalei, la 22 mai curent, Sergiu Dadu ar putea evolua împotriva fostei sale echipe. Anume legitimat la ȚSKA, Dadu a debutat în fotbalul rusesc.

Acesta va fi al doilea caz când Rusia va fi reprezentată în cupele europene de o reprezentantă a eșalonului fotbalistic secund. În anul 2004 Cupa Rusiei a învins Terek Groznîi care la acel moment juca în prima ligă. În Cupa UEFA, cecenii au trecut în prima rundă de Lech Poznan (Polonia), iar ulterior au fost eliminați din turneu de către elvețienii de la Basel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite