FOTBAL/ Milsami a debutat cu stângul în Europa League. Vezi ce-au făcut discipolii lui Ștefan Stoica la Tbilisi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formația orheiană de fotbal Milsami și-a făcut botezul în turneele europene intercluburi, la doar un an de la fondare. Joi, premianta de bronz a Moldovei a susținut la Tbilisi, primul meci din Europa League.

Sorții de la Nyon din luna iunie au evitat adversari valoroși pentru „vulturi" precum Fulham (Anglia), Elfsborg (Suedia) sau Tromso (Norvegia), dar au adus un adversar anonim în fotbalul modern, dar cu un bogat palmares în secolul trecut - Dinamo Tbilisi.

Așa cum a du declarat moldovenii și înaintea meciului de pe stadionul „Paiciadze" din Tbilisi, Milsami a venit în Georgia pentru a juca fotbal. Și au jucat deschis și spectaculos.

Antrenorul roman al lui Milsami, Ștefan Stoica a abordat o tactic de joc îndrăzneață folosind o schemă de joc 3-5-2. Acest risc oarecum alogic într-un meci jucat în deplasare, mai ales unul de debut, le-a jucat festa orheienilor care deja în minutul patru au încasat un gol. Nika Kvekveskiri a înscris primul gol al lui Dinamo Tbilisi din actual stagiune internațională.

În continuare, ambele formații au jucat activ, dar tot gazdele erau stăpâne pe cursul jocului. Ocazii însă nu au fost prea multe la porțile apărate de Gheorghe Loria (Dinamo) și Mihail Moraru (Milsami).

După pauză, tehnicienii celor două formații nu s-au grăbit să facă modificări de jucători. Echipele au continuat să joace pe contre dar fără a le da prea mult de lucru portarilor. În minutul 71, însă, Mihail Moraru a fost impus din nous ă scoată balonul din plasa porții sale. Autorul celui de-al doilea gol al gazdelor a fost Iraklii Lekvtadze.

Până la fluierul final al tânărului arbitru muntenegrean Nikola Dabanovic, jucătorii celor două echipe nu au mai taxat poarta adversă și meciul Dinamo Tbilisi - Milsami Orhei s-a încheiat cu scorul de 2-0.

Desigur scorul de 2-0 lasă foarte puține șanse la calificare pentru elevii lui Ștefan Stoica în meciul-retur, dar faptul că pe 7 iulie vor juca cu Dinamo Tbilisi în fața propriilor suporteri pe complexul sportiv din Orhei, trebuie să-I motiveze să continue spectacolul fotbalistic prezentat la Tbilisi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite