FOTBAL/ „Lupii galbeni“ au cucerit Supercupa Moldovei: Iskra-Stal - Dacia 0-1. Vezi cine a marcat golul victoriei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul meci oficial din noua stagiune fotbalistică republicană s-a disputat astăzi la Tiraspol.

Pentru prima dată după o pauză de patru ani a fost organizată din nou Supercupa Moldovei. Regulamentul Federației Moldovenești de Fotbal presupune organizarea acestui meci doar în condițiile când Cupa și Campionatul Republicii Moldova sunt câștigate de echipe diferite.

Astfel, ultimul meci de Supercupă avueseră loc tocmai în 2007 când Sheriff câștigase titlul în Divizia Națională, iar Zimbru - Cupa Moldovei.

În Supercupa-2011 s-au confruntat ultima campioană națională - Dacia Chișinău și posesoarea Cupei, Iskra-Stal Râbnița.

Prima repriză a fost dominată de jucătorii din capitală, care au și deschis tabela deja în minutul 11, când rusul Vassili Pavlov a trimis balonul în poartă după o gafă regretabilă a portarului nistrenilor, Anatolie Cebotari. Pavlov este un atacant rus în vârstă de 20 de ani, care a venit la Dacia în această vară. Până în prezent, fotbalistul a evoluat la echipele rusești Yunit Samara, Akademia Dimitrovgrad și Krâlia Sovetov Samara.

După pauză, Iskra-Stal a jucat mult mai bine, dar rezultatul a rămas intact, în pofida unor ocazii create de ambele formații.

La finele celor 90 de minute regulamentare de joc, centralul bălțean Ghenadie Sidenco a consemnat rezultatul final de 0-1 și campioana în exercițiu, Dacia obține Supercupa Moldovei, primul trofeu al sezonului.

La meciul de vineri seara, în loja VIP a stadionului Sheriff din Tiraspol au asistat prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat și conducătorii echipei Dacia - Gabriel Stati și Adlan Șișhanov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite