FOTBAL/ Internaționalul moldovean Igor Picușceac devine golgeter în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii moldoveni din Premier Liga au surprins plăcut în meciurile primelor trei etape ale campionatului de fotbal al Rusiei. Cea mai bună prestaţie a avut-o atacantul lui FC Krasnodar, Igor Picuşceac, care a marcat două goluri în trei meciuri.

Ediţia 2011 a campionatului rusesc de fotbal furnizează tot mai multe surprize, spre dezamăgirea pariorilor şi fanilor echipelor de top din ţara estică.

Runda a treia a turneului a adus mai multe rezultate pozitive pentru jucătorii originari din Moldova. Aceste prestaţii aduc un beneficiu suplimentar selecţionatei tricolorilor, deoarece mai mulţi jucători de bază ai naţionalei sunt legitimaţi la echipe ruseşti.

Debutantele turneului, FC Krasnodar şi Kuban, în care activează trei jucători şi un antrenor din Moldova, au obţinut, în total, patru puncte din şase posibile.

PICUŞCEAC A EGALAT SCORUL

Atacantul Igor Picuşceac de la FC Krasnodar a prins o zi de graţie, reuşind să se remarce în partida cu ŢSKA Moscova, care a ajuns până în optimile de finală în Europa League. „Militarii" din Capitală, care au evoluat pe teren propriu, au deschis scorul deja în minutul 20, prin cehul Tomas Necid. La începutul reprizei secunde, internaţionalul moldovean Picuşceac a explodat „bomba" pe Olimpiiski, înscriind golul egalizator. Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1, iar Igor Picuşceac se află pe locul doi în clasamentul golgeterilor, cu două reuşite la activ.

O altă echipă din Krasnodar, FC Kuban, cu românul Dan Petrescu şi moldoveanul Emil Caras la timonă, a reuşit să învingă, pe teren propriu, una din cele mai renumite formaţii ruseşti, Spartak Moscova. Erou al meciului a fost ivorianul Lacine Traore, transferat în iarnă de la CFR Cluj. Jucătorul cu alură de baschetbalist a marcat din penalty, în minutul 45 şi a fost coautor al golului doi, din minutul 58, înscris de Kulik. La finalul partidei, arbitrul a consemnat victoria echipei Kubani, scor 3-1. În lotul gazdelor, fundaşul Igor Armaş a fost integralist, iar portarul Stanislav Namaşco a stat pe banca de rezerve.

Mijlocaşul Alexandru Gaţcan de la FC Rostov a fost unul din cei mai activi jucători în meciul de la Moscova, cu Lokomotiv, încheiat cu scorul 1-1. Moldoveanul, care a revenit la naţională după o pauză de un an, a jucat tot meciul şi a fost cotat, împreună cu cinci coechipieri, cu cea mai mare notă de prestigiosul ziar Sport-Expres. Echipa FC Rostov este antrenată de ucraineanul Oleg Protasov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite