FOTBAL/ Dacia Chișinău pregătește fiesta, fiind foarte aproape de primul titlu de campioană din istoria clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera clasamentului la zi din Divizia Națională, Dacia a obținut aseară o nouă victorie în campionatul republican de fotbal și s-a îndepărtat la șapte puncte distanță de urmăritoarea Sheriff Tiraspol.

Evoluând în deplasare contra unei alte echipe nistrene, FC Tiraspol, „lupii galbeni" s-au chinuit aproape o oră de joc pentru a deschide tabela. În minutul 58, mijlocașul Iulian Bursuc a înscris unicul gol al meciului și Dacia a învins cu scorul la limită, 1-0.

Un alt derby al etapei a XXXV-a a avut loc și la Chișinău, unde Zimbru s-a confruntat cu Olimpia Bălți. Ambele echipe au nevoie acută de puncte pentru a prinde la final un loc de cupă europeană. Meciul a fost unul deosebit de animat, însă portarii celor două echipe au jucat impecabil. La finalul celor 90 de minute de joc, centralul Veaceslav Banari a consemnat un scor „alb" de 0-0.

De egalitatea consemnată în strada Butucului a profitat echipa Milsami Orhei, care a învins, în deplasare, pe Rapid Ghidighici cu scorul 1-0, și a revenit pe locul trei în clasament.

În alte meciuri au fost înregistrate rezultatele: Dinamo Tighina - Găgăuzia Comrat 1-0, Iskra Stal Râbnița - Sfântul Gheorghe Suruceni 3-1 și FC Costuleni - Nistru Otaci 2-0.

În clasament, Dacia este în continuare lideră cu 80 de puncte acumulate, având șanse mizere să rateze primul titlu din istorie. Pe locul secund se situează Sheriff Tiraspol (73 de puncte), care anterior fusese învinsă într-un meci devans, de Academia UTM Chișinău (0-1). Nistrenii sunt urmați la egalitate de puncte (66) de Milsami și Zimbru, departajate de golaveraj.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite