FOTBAL/ Casele de pariuri în criză. FIFA și Interpol vor lupta cu meciurile aranjate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) și Interpol sunt decise sățși conjuge eforturile în scopul elaborării unui program de contracarare a aranjamentelor pe terenurile de joc. Pentru aceasta, instituțiile au semnat un acord de parteneriat cu o durată de zece ani.

Poliția internațională va ajuta FIFA cu injvestigarea și prevenirea meciurilor aranjate, comunică presa britanică. În afară de aceasta vor fi elaborate programe speciale pentru antrenori, fotbaliști și manageri de cluburi, care de asemenea vor contribui la lupta cu partidele trucate.

Decizia de unificare a eforturilor FIFA și a Interpolului a venit după depistarea unei serii de meciuri aranjate în Germania (peste 300 de meciuri), Croația (47 de meciuri) și Finlanda. De asemenea, în atenția forului mondial de fotbal au intrat și amicalele Bolivia - Letonia și Bulgaria - Estonia, în care toate cele șapte goluri consemnate, au fost marcate din penalty.

În prezent, cele două instituții vizate activează în scopul prevenirii trucajelor la meciurile Campionatului Mondial de juniori, Under-17.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite