FIFA/ Femeile vor invada fotbalul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de lucru „FIFA-2014", din care fac parte Franz Beckenbauer, Bobby Charlton, Demetrio Albertini, Cafu, Fernando Hierro și alți renumiți ex-jucători s-au întrunit în prima ședință de lucru la care s-a discutat posibilitatea operării mai multor schimbări în câteva reguli ale fotbalului modern.

Potrivit serviciului de presă al FIFA, modificările pot afecta numărul de schimbări premise în timpul meciurilor, stabilirea pozițiilor de offside și penalizările pentru „faultul ultimei speranțe".

Membrii grupului au venit cu propunerea de a fi permisă a patra schimbare de jucători în timpul suplimentar (regulamentul actual presupune maxim trei modificări pe durata unui meci). În primul rând, această modificare ar urma să fie aplicată la meciurile echipelor de tineret. Actuala sancțiune triplă pentru faulturile din careul de pedeapsă - penalty, eliminare și suspendare - se propune a fi aplicată doar în cazurile de încălcări grave și numai în situații clare de gol ale adversarilor. În celelalte cazuri se propune a fi acordate doar cartonaș galben și penalty.

În competițiile echipelor de junior (Under-17) se propune anularea reprizelor de prelungiri, iar seria loviturilor de departajare să fie executată imediat după încheierea meciului. Una din cele mai importante propuneri ale grupului „FIFA-2014" se referă la majorarea numărului de femei-arbitri și femei-antrenori în fotbalul mondial.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite