(EXCLUSIV) FOTBAL/ Microbiştii din Lankaran, în aşteptarea duelului moldo-azer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi la ora locală 18.00 (16.00 - ora Chişinăului), pe stadionul Khazar din oraşul Lankaran va avea loc un meci internaţional de fotbal dintre selecţionatele de tineret ale Azerbaidjanului şi Republicii Moldova. Decizia AFFA (Federaţiei azere de fotbal) de a disputa această partidă tocmai în sudul ţării a fost motivată de faptul că anume în această regiune este amplasată cea mai modernă arenă fotbalistică dar şi că fotba

Dacă jucătorii moldoveni veniseră în Lankaran încă sâmbătă seara, selecţionata azeră a poposit în acest oraş abia luni după amiază, iar de la ora 17.00 a avut un antrenament oficial pe stadionul Khazar. Germanul Bernhard Lippert care este antrenorul mai multor echipe selecţionate de juniori şi tineret ale Azerbaidjanului este decis să obţină victoria în meciul cu tricolorii. El a remarcat pentru presă că nu există absenţe majore în lotul său.

De cealaltă parte, nici timonierul moldovenilor Sergiu Chirilov nu admite menajamente în disputa cu echipa gazdelor, catalogând partida de la Lankaran ca o etapă de pregătire către primele meciuri din preliminariile viitorului Campionat European de tineret.

SUPORTERII LOCALI SUSŢIN FOTBALUL AZER, ROMÂNESC ŞI MOLDOVENESC

Directorul stadionului şi clubului Khazar Lankaran, Hojjat Hajiyev a menţionat pentru Adevărul că accesul spectatorilor va fi liber la meciul Azerbaidjan - Moldova din această după-amează. "Fotbalul este în vogă în regiunea noastră şi ne aşteptăm la o prezenţă de câteva mii de spectator. Dacă se juca într-o zi de odihnă, numărul microbiştilor ar fi fost mult mai mare", a menţionat Hajiyev.

Fanii din Lankaran au un respect deosebit pentru fotbalul românesc şi cel moldovenesc. Ei nu uită că una din vedetele anilor trecuţi ale echipei Khazar a fost moldoveanul Denis Calincov, iar antrenorul actual al formaţiei, românul Mircea Rednic este considerat un "rege" al fotbalului local. În acest club sunt legitimaţi, actualmente, zece jucători români.

Preşedintelui clubului suporterilor "12 cioyuncu" ("al 12-lea jucător"), Islam Cabbarov a spus că la meciul de marţi va susţine jucătorii ambelor echipe, fiindcă fotbalul prestat de moldoveni şi azeri îi place foarte mult.

În dependenţă de condiţiile tehnice care vor fi asigurate pe stadionul Khazar, reporterul Adevărul intenţionează să comenteze online meciul Azerbaidjan - Moldova, începând cu 16.00 (ora Chişinăului).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite