EUROPENE/ Cea mai bună șahistă din lume l-a învins pe Viorel Iordăchescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele maestru internaţional Viorel Iordăchescu pierde teren în lupta pentru locurile premiante la Campionatul European individual de şah, care se desfăşoară în localitatea franceză Aix les Bains, după rezultatele din ultimele două runde disputate.

În runda a noua el a remizat cu Nikita Vitiugov (Rusia), iar în penultima etapă, disputată vineri, moldoveanul a jucat, cu piesele negre, cu cea mai bună şahistă mondială, Judit Polgar (Ungaria). Sportiva maghiară s-a dovedit a fi o "nucă prea tare" pentru Viorel și sportivul nostru a suferit înfrângere. Cu șapte puncte la active, Iordăchescu se situează actualmente pe locurile 14-33 în clasament.

Secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de şah, Ion Solonari consider că un punct acumulat în ultima rundă care va avea loc azi, îi va permite să participe la Campionatul Mondial. "În cazul în care va reuşi să obțină cel puțin o remiză în disputa cu rusul Aleksandr Reazanțev, el va accede în mod cert, printre cei mai buni 23 jucători la Europene şi va avea dreptul să concureze la Mondiale", a declarat pentru presă Ion Solonari.

Un alt reprezentant al Republicii Moldova, Viorel Bologan l-a învins în runda a zecea pe elvețianul Yannick Pelletier şi are la activ 6,5 puncte. În ultima etapă, el va juca cu Stevick Hrvoje din Croația. Conațționalul Vioreilor, Sergiu Vedmediuc în runda a zecea a pierdut de la Constantin Lupulescu (România) și, având șase puncte la active, va încheia competiția cu un meci contra azerului Nidjat Mamedov.

Reamintim că alți doi jucători născuți la Chișinău, reprezintă România în turneul din Aix les Bains. În runda a zecea, Vladislav Nevednicii a pierdut de la ucraineanul Aleksandr Moiseenko, iar Dorian Rogozenco a remizat cu reprezentantul gazdelor, Clovis Vernay. Vladislav va juca în ultima etapă cu Sanan Sjugirov (Rusia), iar Rogozenco se va confrunta cu un alt rus, Andrei Gutov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite