EUROPA LEAGUE/ „Circ" georgian pe stadionul din Orhei: Milsami - Dinamo Tbilisi 1-3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din eternele doleanțe ale suporterilor din orașul basarabean Orhei s-a realizat. Europa League a poposit și în această localitate.

Meciul dintre Milsami și georgienii de la Dinamo Tbilisi, contând pentru prima etapă preliminară a turneului Europa League, 2011-2012 a generat un interes sporit pentru amatorii locali de fotbal. 3.000 de oameni prezenți în tribune, dar și câteva zeci care au urmărit evenimentul de după gardul stadionului raional și chiar de pe clădirile din preajmă.

Impresionante au fost și măsurile de securitate fără precedent în Orhei, polițiștii, pompierii și medicii fiind pregătiți pentru a interveni în caz de necesitate.

La meciul Milsami - Dinamo au ținut neapărat să fie prezenți liderii locali, dar în pe stadion și-au găsit loc, de asemenea, și prim-ministrul Vlad Filat, ministrul transportului, Anatol Șalaru, ex-ministrul educației, Leonid Bujor și alții.

Dinamo Tbilisi - o copie jalnică a câștigătoarei Cupei Cupelor din 1981

În tribunele stadionului din Orhei, la meciul de joi seara, erau prezenți mai mulți suporteri cu stagiu care, cu siguranță, au „prins" epoca fotbalului sovietic, care a apus la finalul anilor `80. În acea perioadă nici prin vis nu-și puteau închipui că, peste câteva decenii multipla campioană și posesoare a cupei Uniunii Sovietice va veni și în acest oraș provincial.

Dinamo Tbilisi a venit, dar microbiștii nu au văzut o adevărată învingătoare de cupă europeană, ci o echipă modestă pe care ar învinge-o probabil, multe echipe din Divizia Națională. Chiar dacă au înscris trei goluri pe stadionul din Orhei, georgienii au jucat un antifotbal, caracteristic mentalității caucaziene din secolul trecut: viteze reduse care plictiseau fanii, polemici cu arbitru care uita să îi avertizeze, numeroase simulări de accidentare și trageri de timp pe care centralul bosniac Ognjen Valjic le trecea cu vederea.

În prima parte a meciului, Milsami s-a străduit să înfrunte o apărare adversă foarte avansată, din care cauză atacantul Gheorghe Boghiu permanent era surprins în poziție de offside. Georgienii nu au jucat aproape deloc și nu au avut nici un șut pe spațiul porții, și la vestiare echipele au plecat cu scorul de 0-0.

În mitanul secund, antrenorul român al gazdelor, Ștefan Stoica și-a îndemnat elevii să iasă mai hotărât în atac și s-au creat câteva breșe în defensiva „vulturilor". Primul șut pe poarta lui Mihai Moraru (Milsami) a venit abia în minutul 73, când căpitanul dinamovist, Aleksandr Koșkadze a reușit să deschidă tabela. Cu patru minute mai înainte, Valentin Furdui primise al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Oricât nu s-au străduit orheienii să egaleze scorul, tot Dinamo a înscris, în minutul 90, prin Robertinho, din penalty. În minutule de prelungiri, dictate de arbitrul bosniac, au mai fost înscrise două goluri. Inițial Alexandru Golban a ridicat tribunele în picioare la primul gol internațional marcat de Milsami pe terenul din Orhei. În faza imediat următoare, georgienii au înscris al treilea gol prin același Robertinho, care și-a trecut o dublă în cont.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite