Diana Baciu este noua Miss Şah a Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TUDOR IOVU Preşedintele Federaţiei de şah, Igor Dodon a încoronat-o pe Miss Şah-2011, Diana Baciu
TUDOR IOVU Preşedintele Federaţiei de şah, Igor Dodon a încoronat-o pe Miss Şah-2011, Diana Baciu

Campioana europeană la şah, categoria de vârstă de până la 18 ani, Diana Baciu, a fost vedeta Galei Şahului-2011, în cadrul căreia a primit mai multe premii.

Ea a fost desemnată jucătoarea anului, cea mai bună şahistă în în categoria Under-18 şi a fost declarată "Miss Şah-2011".

După încoronarea frumoasa şahistă de la Liceul „Prometeu" a declarat că tinde să-şi continue şirul succeselor şi în 2012, iar prima provocare competiţională ar fi un turneu internaţional din Cehia.

La categoria de vîrstă de pînă la 10 ani, cei mai buni au fost desemnaţi Ana Gnatiuc din Bălţi şi Ion Schiţco (Chişinău). La cea de pînă la 14 ani - Nichita Morozov şi Olga Hâncu, ambii din Chişinău. Olga Hâncu a mai fost premiată încă o dată şi pentru titlul de campioană naţională, obţinut de ea în premieră. Viorel Postolache a fost declarat jucătorul anului la 18 ani.

Revelaţia sezonului a devenit Valeriu Iovcov. Titlul cel mai bun arbitru a fost atribuit Svetlanei Haritonova. Organizatorul anului a fost numit directorul Clubului Republican de şah şi joc de dame, Iurie Opincă. Cel mai bun jucător-veteran a fost desemnat Boris Nevidnicii, iar antrenor al anului a devenit Veaceslav Slovineanu. "Cu începere din 2004 şi pînă în prezent, am deja şapte asemenea titluri. E plăcut, mai ales că ultimul se asociază cu victoria Dianei Baciu la Europene", a declarat tehnicianul pentru Moldpres. În premieră, a fost acordat titlul "Cel mai bun propagator al şahului în mediul rural", în posesia căruia a intrat profesorul Vasile Avramov din Valea Perjei (Taraclia).

Jucătorul anului a devenit din nou marele maestru internaţional Viorel Bologan. "Nu ţin contul acestor titluri. Important pentru mine este să joc bine la turneele de amploare de peste hotare", a declarat învingătorul.

Vezi aici pe cine propune Igor Dodon în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

În cadrul festivităţii a fost organizată şi o loterie, o masă pentru tinerii şahişti, a fost prezentat un concert. "Gala şahului" se desfăşoară anual, graţie sprijinului federaţiei şi diferiţilor sponsori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite